Japon Ebeveynlerinden Çocukları Sakinleştirme Kuralı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Japon çocukları muhteşem. Kural olarak, kibar, arkadaş canlısı ve hislerinin vahşi olmasına izin vermezler. Japonya'da, süpermarkette ağlayan bir çocukla nadiren tanışacaksınız (yine de kurallara istisnalar olsa da).


Anne-çocuk ilişkisi sıkı.

Japonya'da, bir anne ve çocuğu arasındaki bağlantı gerçekten güçlüdür. Birlikte uyurlar ve anneler çocuklarını her zaman yanlarında taşırlar - geçmişte, anneler bir bebek askısına benzeyen bir şey kullanırdı.

Anne-çocuk bağı oldukça duygusaldır: Anneler çocuklarının yaptıkları her şeyi kabul ederler - çocukları gözlerinde mükemmeldir.

Ana kural, bir çocuk 5'ten önce, istediklerini yapmalarına izin verildiğini söylüyor. Yabancılar bunu izin ve aşırı saygı olarak görüyorlar ama yanılıyorlar. Bu ilke, çocukların iyi olduklarını bilmelerini sağlar.

Japon sanatçıları, 17. yüzyılın sonundan / 18. yüzyılın başlarından beri çalışıyor. Sağda, bir anne ve çocuğunun akvaryum balığı tadını görebilirsiniz.

Böyle bir tutum “amae” ye katkıda bulunur. Bu kelimenin diğer dillere benzememesi söz konusudur, ancak “sevilmek arzusu” veya basitçe “ek” olarak tercüme edilebilir. “Amae”, anneler ve çocuklar arasındaki ilişkilerin temelidir. Bu, çocukların ebeveynlerine ve sevgisine güvenebileceği anlamına gelir ve yaşlı ebeveynler yetişkin çocuklarının desteğini alırlar.

Amerikan ve Japon bilim adamları tarafından teşvik edici bir yetiştirme stili ve çocukların davranışları arasında bir bağlantı olduğunu kanıtlayan bir  çalışma vardı  . Araştırmacılar, ebeveynlerin olumlu tutumlarının çocuklarda problemli davranış riskini azalttığını ve gelişimsel bozukluğu olan çocukların davranışlarını iyileştirdiğini iddia etmektedir.

Japon yetiştirme sistemi

Bütün insanlar eşit yaratılır. Japon prenses, Ayako (sağda ikinci), Tokyo'da bir atletik festival sırasında sınıf arkadaşları ile performans gösteriyor.

Ünlü Japon yetiştirme sistemine göre, çocuklar 5 yaşına gelmeden mükemmeldir, 15 yaşından itibaren hizmetkarlar gibidir ve 15 yaşına geldiklerinde ebeveynleri ve diğer insanlara eşit sayılırlar. Fakat birçok yabancının bu şekilde anlamadığı yanlış düşünmek ve yorumlamak.

Bu felsefe, kişisel çıkarların en önemli şey olmadığı kolektif bir toplumun bir üyesini yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu bir çeşit stres ve Japon ebeveynler amaçlarını bulabilecek ve kendi değerlerini hafife almayacak uyumlu bir kişiyi yetiştirmeye çalışırlar.

İlk aşamada, ebeveynler çocukları ile sonsuz sevgi ve bakım paylaşırlar.

İkinci aşamada, sevgileri kaybolmaz. Çocuk, toplumun kurallarına uymayı öğrenir ve bu dünyada amaçlarını bulmaya çalışır. Anne-çocuk bağı gerçekten güçlü olduğu için, çocuk her şeyi annelerini kızdırmamak için yapmaya çalışır.

Üçüncü aşamada, bir çocuk toplumun tam üyesi olur.

Aile en önemli şeylerden biridir.

Shichi-Go-San , çocuklar için geçiş ve festival bir ayin sırasında geleneksel kimonolar giyen kızlar .

Kural olarak, anneler çocukları yetiştiriyor. Birlikte çok vakit geçiriyorlar: Japon halkı çocukların 3 yaşına girmeden anaokuluna gönderilmemesi gerektiğini düşünüyor. Ebeveynler genellikle büyükanne ve büyükbabalardan çocuklarına bebek bakmalarını istemezler ve bebek bakıcılarını işe almazlar.

Ama çocuklar büyükanne ve büyükbabalarla ve diğer akrabalarla çok zaman geçirirler. Aile üyeleriyle olan ilişkileri gerçekten sıcak ve şefkatli. Aileler, birbirlerini her zaman destekleyecek ve koruyacak insanlardan oluşur.


Ebeveynler rol modellerdir.

Japon ve Avrupalı ​​anneleri içeren bir deney vardı. Bir piramit kurmaları istendi. Japon anneler piramidi kendileri yaptılar ve daha sonra çocuklarını tekrar etmelerini istedi. Çocuklar onu inşa edemezlerse, piramidi yeniden inşa etmeye başladılar.

Avrupalı ​​anneler piramidin nasıl kurulacağını ve çocuklarından nasıl denemeleri gerektiğini anlattı. Bu yüzden Japonya'dan gelen anneler “benim yaptığım gibi yap” kuralını izledi ve Avrupa'daki anneler çocuklarına her şeyi kendi başlarına yapmalarını teklif ettiler ve bir örnek vermediler.

Japon anneler çocuklara yapmak istedikleri şeyleri yapmazlar. Örnek vermek ve yapılması gerekenleri göstermek.

Duygulara dikkat etmek
Bir çocuğu kolektif bir toplumda yaşamaya öğretmek için, onları “görmeye” ve başkalarının duygularına ve ilgilerine saygı duymayı öğretmek önemlidir.

Japon anneler çocuklarının duygularına saygı duyarlar: onları zorlamazlar veya utanırlar veya utandırırlar. Onlara, diğer insanların ve hatta cansız nesnelerin duygularını anlamalarını öğretirler. Örneğin, bir çocuk oyuncak arabalarını kırmaya çalışıyorsa, Japonya'dan bir anne “Zavallı araba, ağlayacak.” Diyecektir. Bir Avrupalı ​​anne muhtemelen “Durdur” dedi. O kötü."

Japonlar, yöntemlerinin en iyisi olduğunu iddia etmezler. Bugün Batı değerleri de geleneklerini etkilemektedir. Ama Japonya'nın ana kavramları,  çocuklara karşı sakin ve sevgi dolu bir tutum gibi değişmez.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-places/5-upbringing-rules-from-japanese-parents-we-want-to-adopt-663860/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak