İşletmelerde Beceri Eğitimi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İşletmelerde beceri eğitimi, okul atölye/laboratuvar ortamında işlenen derslerin işletmelerde gerçek ortamda pekiştirilmesi amacıyla yapılır.
11. sınıf işletmelerde beceri eğitimi derslerinin modülleri, 10. sınıf modüllerinden oluşturulmuştur. 12. sınıf işletmelerde beceri eğitimi derslerinin modülleri ise 11 ve 12. sınıf modüllerinden oluşturulmuştur.
İşletmelerde beceri eğitimi kapsamında verilecek modülün adı ve hangi dersin altında işleneceği ilgili tabloda belirtilmiştir.

Çeşitli nedenlerle işletmelerde kazandırılamayan modüller, telafi programına (Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Madde: 183) göre tamamlanır.
İşletmelerde beceri eğitimi dersinin içeriği; acil sağlık sistemi, temel sağlık uygulamaları, yaşam desteği, travmalarda acil yardım, tıbbi aciller, olağan dışı durumlarda acil yardım ve acil kurtarma teknikleri derslerinin modüllerinden oluşur.
İşletmelerde beceri eğitimi dersleri, koordinatör öğretmen, alan öğretmeni ve sektör temsilcisi kararıyla planlanarak uygulanır.
Alan ortak/dal derslerinin temel özellikleri gereği, öğrencinin teorik bilgiyi davranışa dönüştürebilmesi için sağlık kuruluşlarında birebir acil sağlık hizmetlerine katılmaları gerekmektedir. Bu amaçla işletmelerde beceri eğitimi dersi; 11. sınıfta işletmelerde temel sağlık uygulamaları beceri eğitimi dersi haftada 8 saat, işletmelerde yaşam desteği beceri eğitimi dersi haftada 8 saat, 12. sınıfta işletmelerde travmalarda acil yardım beceri eğitimi dersi haftada 8 saat, işletmelerde tıbbi aciller beceri eğitimi dersi haftada 8 saat, işletmelerde olağan dışı durumlarda kurtarma ve acil yardım beceri eğitimi dersi haftada 8 saat olarak uygulanır.
Acil sağlık hizmetleri alanı acil tıp teknisyenliği dalında okuyan öğrencilerin beceri eğitimleri, öğretmen gözetiminde 11 ve 12. sınıfta komuta kontrol merkezi, acil yardım istasyonu, hastane acil servisi, yoğun bakım ünitesi, ameliyathane ve doğum salonunda rotasyonlu olarak uygulanır.
İşletmelerde beceri eğitimi, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği’nin ilgili hükümlerine göre yapılır. İşletmelerde beceri eğitimi kapsamında yürütülecek eğitim faaliyetlerinde yapılacak planlama dâhilinde, programda yer alan modüllerin sektörde eşleşebileceği bölümlerde dönüşümlü olarak çalışılması sağlanmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber