İlkokul'da Devamsızlıktan Kalınır mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eskiden ilkokullarda sınıfta kalma varken, yeni çıkan yönetmeliğe göre artık sınıfta kalma söz konusu değil. Ancak sınıfta kalma için devamsızlık hakkını fazlasıyla doldı-uran öğrenci olmanız gerekmektedir. 

İlkokullarda sınıfta kalma ancak veli izniyle sınıf tekrarı yaptırılabilir. Ancak bir öğrenci devamsızlık hakkını doldurmuşsa, mesela 20 günlük özürlü ve özürsüz devamsızlık hakkını, bu şekilde sınıfta kalma söz konusu olabilir. 

Bu sene salgın nedeniyle milyonlarca öğrenci uzaktan online ders işliyorlar ve Milli Eğiitm Bakanı Ziya Selçuk bu sene için sınıfta kalmanın söz konusu olmayacağını açıklamıştı. 

Yönetmelik maddesi,  şu şekildedir.  MADDE 31 – (Değişik: 25/06/2015 tarihli ve 29397 sayılı R.G.) (1) İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır. Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir. Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık ders çizelgesindeki tüm derslerden puanı girilmeyen öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır.

Evet milyonlarca öğrenci sınıfta kalmanın ilkokullarda olup olmayacağı sorusuna yanıt arıyor. Yayınlanan bu maddeyle, ilkokullarda sınıfta kalmanın olmadığı anlaşılmaktadır. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak