Her Öğretmenin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 
'Öğretme moralinizi' artırmak için biraz ilham ve motivasyon mu arıyorsunuz? Aşağıdaki liste, başlamak için bazı ilginç okumaları içerir. Bunlar, öğretmenler ve eğitimciler tarafından sınıftaki başarı hikayelerini belgeleyen anılardır. İster yeni ister deneyimli bir öğretmen olun, seçilen başlıklar kesinlikle yeni bakış açıları keşfetmenize ve öğretme / öğrenme deneyiminizi dönüştürmek için ilham verici yollar bulmanıza yardımcı olacaktır. Aşağıdaki koleksiyon, iyi Okuma'nın öğretim ve öğretmenlerle ilgili düzinelerce daha fazla kurgusal olmayan kitap ve anı kitabına erişebileceğiniz popüler listesine dayanmaktadır .


1- Beni Duyuyorsanız Bağışlayın: Bir Öğretmenin ve Öğrencilerinin Eğitimi, Gregory Michie
"Holler, 1999'da ilk yayınlandığından bu yana, hem yeni ve deneyimli öğretmenler için önemli bir okuma hem de diğerleri için ilham verici bir okuma haline geldi. Michie'nin bir öğretmen olarak uyanışı ile öğrencilerinin birinci şahıs hikayeleri arasında gidip geliyor, bu oldukça beğenilen kitap, kentsel Amerika'da öğretme ve öğrenmenin samimi ve şefkatli bir portresini çiziyor ".

2- Öğretmen Adam: Bir Anı, Frank McCourt
"Öğretmen Adam aynı zamanda her yerdeki öğretmenlere acil bir övgüdür. McCourt, saygısız zekası ve zorlayıcı dürüstlüğünü sergileyen cesur ve canlı bir düzyazıda, sınıfta karşılaştığı denemeleri, zaferleri ve sürprizleri kaydeder. Öğretmen Adam, McCourt'un bir Haftada beş gün, günde beş defa, asi, hormon yüklü veya ilgisiz ergenlerin dikkatini ve saygısını kazanmak için çalıştığı harika bir hikaye. "

3- Esme Eğitimi: Bir Öğretmenin İlk Yılının Günlüğü, Esmé Raji Codell
"Ebeveynler, yeni öğretmenler ve sınıf gazileri için mutlaka okunması gereken bir kitap olan Educating Esmé, Esmé Raji Codell'in Chicago'daki bir devlet okulundaki ilk yılındaki öğretiminin coşkulu günlüğü ... Günlüğü, bir öğretmenin gerçek hayattaki bir sınıfına bir pencere açıyor Bürokratlarla, çete üyeleriyle, istismarcı ebeveynlerle ve kendi güvensizlikleriyle savaşırken, bu yetenekli genç kadın istisnai bir öğretmen olmanın ne gerektiğini ortaya koyuyor. "

4-  Saçınız Yanıyor Gibi Öğretin: Rafe Esquith'in  56. Oda İçindeki Yöntemler ve Delilik
"Bu çok satan kitap, herhangi bir öğretmene veya ebeveyne, kişisel davranış kodlarından edebiyat ve cebirle mücadeleye dair ipuçlarına kadar, yazarını eğitici bir simge haline getiren tüm teknikleri, alıştırmaları ve yenilikleri veriyor. Sonuç, gelecekle ilgilenen herkes için güçlü bir kitaptır. çocuklarımızın. "

5- 32 Üçüncü Sınıflar ve Bir Sınıf Tavşan: Öğretimden Hayat Dersleri , yazan Phillip Done 
"Sıkı bir şekilde yazılmış, birbirine bağlı denemelerden oluşan bu koleksiyon," beklenmedik bir zevk ... mutlak bir neşe "(Tucson Citizen) ve bizi yükselten çocuklara ve asla unutmayacağımız öğretmenlere bir vasiyettir. Sadece doğru mizah ve bilgelik karışımıyla , Done, ilkokulun zamanımızın alaycılığına güçlü bir panzehir olarak kalıcı vaadini ortaya koyuyor. "

6- Patrick ile Okumak: Bir Öğretmen, Bir Öğrenci ve Yaşam Değiştiren , Michelle Kuo 
"Kısa süre önce Harvard Üniversitesi'nden mezun olan Michelle Kuo, Arkansas'ın kırsal kasabası Helena'ya bir Teach for America gönüllüsü olarak geldi, iyimserlik ve dürtüyle dolup taştı. Ancak kısa süre sonra Amerika'nın en fakir ilçelerinden birinde hayatın sarsıcı gerçekleriyle karşılaştı. Hala kölelik mirası ve Jim Crow tarafından sakat bırakıldı. Bu heyecan verici hatırada, Tayvanlı göçmenlerin çocuğu Kuo, Patrick Browning adlı bir öğrencinin karmaşık ama ödüllendirici akıl hocalığının ve onun olağanüstü edebi ve kişisel uyanışının hikayesini paylaşıyor. "

7- Üçüncü Sınıf Türünün Yakın Karşılaşmaları: Öğretmenlik Üzerine Düşünceler, Phillip Done 
"Sınıfın yirmi yıllık tecrübesi olan ilkokul öğretmeni Phillip Done, okuyuculara sınıfta canlı ve eğlenceli bir yıl geçiriyor. Okul malzemeleri satın alma ve sınıf listeleri gönderme fırtınasından önceki göreceli sakinlikle başlayarak, farklı kişilikleri paylaşıyor. K-4 sınıfları, iki profesyonel numara ya da 8 yaşındaki erkek çocuklarını tedavi etmekten ne öğrendi, el yazısı ve mektup yazma sanatı, anaokulları cüce cinleri nasıl tuzağa düşürmeye çalışıyor ve her çocuğun büyümeden önce ne deneyimlemesi gerektiğini . "

8- Freedom Writers Diary (20th Anniversary Edition): The Freedom Writers'ın Yazdığı Bir Öğretmen ve 150 Genç Kendilerini ve Etraflarındaki Dünyayı Değiştirmek İçin Yazmayı Nasıl Kullandılar
"1994 yılında, Long Beach, California'da idealist bir birinci sınıf öğretmeni olan Erin Gruwell," öğretilemez, risk altındaki "öğrencilerden oluşan bir odayla karşılaştı. Çirkin bir ırkçı karikatürle bir notu yakaladı ve öfkeyle bunun tam olarak Holokost'a yol açan türden bir şeydi. Anlaşılmaz bakışlarla karşılandı - hiçbir öğrencisi yirminci yüzyılın belirleyici anlarından birini duymamıştı. Bu yüzden, Anne Frank'in günlüğü gibi değerli kitapları kullanarak tüm müfredatını yeniden başlattı. Hoşgörüsüzlük ve yanlış anlamayla mücadele rehberi. Öğrencileri düşüncelerini ve duygularını kendi günlüklerine kaydetmeye başladı ve sonunda kendilerine "Özgürlük Yazarları" adını verdi.

Alıntı: https://www.educatorstechnology.com/2021/01/8-great-teacher-memoirs-every-educator.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak