Hani Dışarıdaki "Öğretmen Olan Memurlar" MEB Ailesine Alınacaktı Sayın MEB Müsteşarı?  

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

31.08.2012’den beri  #MemurÖğretmenlerMağdur #MEBÖĞRETMENİNESAHİPÇIK

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Haziran2017’de Habertürk TV'de: “20 bin öğretmenle ilgili olarak, öğretmen alım sürecini başlattık. Onun dışında hükümetimiz bize ekstradan bize öğretmen kadrosu tahsis edilirse biz ihtiyaçlarımızı gidermeyi ve dışarıdaki arkadaşlarımızın ailemize katılmasını isteriz ama 20 bin kişi yeni dönemde bizlerle birlikte olacak” demişti.

Oysa Devletimizin elinde, MEB ailesine masrafsızca geçirebileceği, “Gerçekte Öğretmen Olan Ama Yüzbinlerce Aday Arasından Memurluk Kazanmak Zorunda Bırakılmış Kamu Personeli” olanağı vardı ki;hala var!

Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu da daha önce TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda mağduriyete şöyle değinmiş ve çözüm önerisi tutanaklara geçmişti: 

"Öğretmen açığımızın olmasına rağmen, kamuda kadroya sahip öğretmeler memur olarak çalışmaktadır.

Kendi branşlarında alım olmadığı ve haksız yere yerleşen diğer kesimler yüzünden, KPSS'den yüksek puan almalarına rağmen öğretmen olarak değil de memur statüsünde çalışanlar var.

2012 yılında iptal edilen kurumlar arası geçiş düzenlemesini geri getirilmesi hem öğretmelerin mağduriyetini hem de devletin bütçesini yük olmayacak şekilde öğretmen ihtiyacının giderilmesini sağlayacaktır.”

KİMDİR BU “TTK VE MEB'İN ÖĞRETMENLİK ŞARTLARINI SAĞLAYAN MEMURLAR” ? 

1) Memuriyet öncesi MEB'e bağlı Özel Öğretim Kurumlarında çalışmış, Temel-Hazırlayıcı-Uygulamalı Eğitim ve Sınavlarını başarıyla tamamlamış MEB 12.05.2015/13 genelgesine göre ASİL ÖĞRETMEN olmuş asil memurlar

2) Kamu personeli iken üniversitelerin ilgili bölümlerini bitirip öğretmenlik yapma hakkını kazanmış aday öğretmen olacak asil memurlar. 

ASIL MESLEKLERİ ÖĞRETMENLİĞE KURUMLARARASI-KURUMİÇİ  İLK ATAMA İLE GEÇMEK İSTEYEN MEMURLAR SABIRSIZLIKLA BAŞVURU EKRANININ AÇILMASINI BEKLİYOR VE ŞÖYLE SESLENİYORLAR:

Hani Dışarıdaki Öğretmenler MEB Ailesine Katılacaktı?  31.08.2012’den beri  #MemurÖğretmenlerMağdur #MEBÖĞRETMENİNESAHİPÇIK

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’in dediği gibi MEB dışındaki aile bireyleri olarak daha fazla dışarıda kalmayıp MEB ailesine katılmak; artık devlet dairelerinde masa başında değil gönül verdiğimiz emek verdiğimiz asıl işimizle, öğretmen unvanımızla sınıf kürsülerinde öğrencilerimizle ders işlemek istiyoruz.

Öğretmen kamu personeli asıl unvanlarına geçirilirse memuröğretmenlerden boşalacak çoğunluğu GİH, TH, YH sınıfı memur kadrolarının gerçek sahiplerine kalmasıyla diploma unvanında verimli istihdam da sağlanabilir.

Ayrıca; MEB Müsteşarı Yusuf Tekin Eylül 2014'teki öğretmen ataması töreninde yaptığı konuşmada da zaten şöyle demişti: "Keşke bütçemiz uygun olsa da öğretmen ihtiyacımızın tamamını karşılayabilsek.”  

Biz öğrencilerimize kavuşacağız devletimiz de, bütçeye yük getirmeden öğretmen açığının bir kısmını, öğretmenlik yapma hakları bulunan, idari-iş deneyimi yüksek, devlet tecrübesi yerinde, halkla ilişkiler yönünde yoğun kazanımlara sahip kamu personeliyle yani memur öğretmenlerle masrafsızca kapatacaktır! 

                        

KPSS ile kazandıkları öğretmenlik dışı kamu personeli görevlerini sürdürürken "MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 31.08.2012 değişikliği" ile mağdur olduğu bile fark edilemiş, "TTK ve MEB ölçütlerine göre öğretmen" olup başka unvanlarda memurluk yapanlardan isteyenlerin kadrolarının MEB'e öğretmen olarak kaydırılması; "ilk atamaya ayrılan sayı dışında ayrıca belirlenip" ya kadro değişimiyle ya da eskisi gibi %3'lük kontenjanla, "memur olarak çalıştıkları il-ilçelerde anayasal aile birliği korunarak" yapılmalıdır.

ÖĞRETMENLİĞE GEÇECEK MAĞDUR KAMU PERSONELİ KENDİ İÇLERİNDE NASIL SIRALANABİLİR?

MEB ve TTK kriterlerine göre öğretmen kamu personelinin memur kadrolarının MEB'in devlet okullarındaki öğretmenlik kadrolarına aktarılması yalnızca kendi aralarında belli ölçütlere göre uygun bir sıralamayla olabilir. 

1)MEB Özel Öğretim Kurumlarındaki "SSK’lı Öğretmenlik-Öğreticilik süreleri" ile "Memuriyet süresi" toplamı

2)Emekliliğe esas toplam hizmet süresi

3)Mezuniyet tarihi önceliği

4)Aslında yeni mezunlar veya memur olamamış ilk atamacılar için gerekli KPSS ısrarından vazgeçilmeyecekse; memurluk yapan öğretmenlerin kendi içlerinde ilgili puan türünde (2017 KPSS p121 ve p10) öncelik sıralaması

MEB ve TTK ÖĞRETMENLİK KRİTERLERİNE SAHİP DEVLET MEMURLARINI ÖĞRETMENLİĞE GEÇMEYE ÖZENDİRMEK EN UYGUN ÇÖZÜMDÜR

Zaten MEB, okullarımızda tam gün eğitim-öğretime geçmeye hazırlanıyor ki bu yeni öğretmen gereksinimi doğuracaktır.

Mali olanakların kısıtlılığı, eğitim-öğretim sistemimizdeki verimsiz 80000 civarı ücretli pahalı-mevsimlik öğretmen uygulaması ve buna bağlı giderler hesaplandığında ekonomik tablo ortadadır.

Temmuz 2016 sonrası oluşmuş binlerce öğretmen açığı da gözleri; devletimiz için, okullarımız için, gelecek nesillerimiz için akademik alt yapıya ve devlet deneyimine sahip, aktif olarak görev yapan güvenilir seçenek memuröğretmenlere çevrilmiştir.

  

AÇIĞI KAPATMAK İÇİN KPSS'SİZ ALINAN ÖĞRETMENLER ZATEN MEB’DE:

1) Memurluk yapan öğretmenlerle aynı statüdeki öğretmenlik ölçütlerine sahip şehit-gazi-malul yakınları, yönetmelikte kaldırılan ” kurumlar arası geçişle” KPSS’siz, ÖABT’siz hizmet sürelerine bağlı olarak Kasım 2016'da devlet öğretmenliğine kaydırılmıştır.

2) 01.09.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 674 sayılı KHK ile devlet memuru da olmayan özel eğitim-öğretim kurumlarındaki 5000 öğretmen KPSS'siz ÖABT'siz devlet öğretmenliği kadrolarına Ekim 2016'da alınmıştır!

3) ”Kurumlararası Yeniden Atama” ile KPSS'siz önce öğretmenliğe atanmış sonra başka unvanda memurluğa KPSS'siz geçmiş ardından tekrar öğretmenliğe KPSS'siz dönmek isteyenler için atama dönemlerinde başvuru başlığı açık tutularak geçişler sağlanmıştır.

4) Dilekçelere istinaden, KPSS ve ÖABT şartı olmadan “28 Şubat Mağduru” olarak memuriyetten MEB öğretmen kadrolarına tekrar geçiş sağlandı.

5) Engelliler için ÖABT’siz E-KPSS ile alım ve öğretmenliğe geçişler yapılmıştır.

6) KPSS ile atanmadıkları halde üniversitelerin araştırma-öğretim görevlileri MEB öğretmen kadrolarına KPSS’siz ÖABT’siz kurumlar arası geçiş yapabilmiştir.

7) KPSS’siz ve ÖABT’siz, milli sporcular MEB'e öğretmen olarak alınmıştır.

Maaşı ödenen, MEB ve Talim Terbiye Kurulu kriterlerine göre de öğretmenlik yapma hakkı bulunan kamu personelinden isteyenlerin kadrolarının devlet dairelerinden devlet okullarına eğitim öğretim hizmetleri sınıfında öğretmen unvanıyla kurum-içi ve kurumlar-arası geçirilmesi görevli oldukları il-ilçelerde aile birliği korunarak yapılmalıdır.

Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ortak çalışma sonucunda yeni bir mevzuat düzenlemesiyle bütçeye ek yük getirmeden öğretmen açığının bir kısmını daha, akılcı ve mantıklı bir hamleyle öğretmenlik yapma hakları bulunan, idari-iş deneyimi yüksek, devlet tecrübesi-terbiyesi yerinde, halkla ilişkiler yönünde yoğun kazanımlara sahip güvenilir, verimli, sicilleri temiz kamu personeliyle yani memuröğretmenler ile kapatabilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
İreemm 7 yıl önce

Memur olarak çalışan öğretmen adaylarının sesini duyan var mı?

Avatar
yeter memur öğretmenleri mağdur etmeyin yeteeeer 7 yıl önce

memurluk yapan öğretmenler bütçeye ek maliyet oluşturmadan meb için en ideal ve en mantıklı çözüm yoludur yeter artık bizde mesleğimi yapmak istiyoruz mağdur etmeyin bizi

Avatar
polat 7 yıl önce

Meb bizim için ne diyor? Yeniden kpps ye girin diyor. Peki kpps ne dir? Kamu personeli seçme sınavı..E biz girdik ve seçildik zaten şuan kamu personeliyiz 657 ye tabiyiz ve kazanılmış bir hak oldu artık bu bizim için diyoruz bu sefer meb ne diyor? Yok o öyle değil öğretmenlik alan bilgisi için yeterli olup olmadığının sınavı için girmen gerekiyo diyor.. Bizde diyoruz ki peki dershane öğretmenlerini neye göre aldın? ücretlileri neye göre aldın? Bunun benzeri başka alımlar yine yaptın onları neye göre aldın...? Demekki alan bilgisi bahane, artık kim şahane bilmiyorum......

Misafir Avatar
MEHMETT 7 yıl önce @polat

HOCAM SONUNA KADAR HAKLISINIZ

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ali 7 yıl önce

Zaten memur olan ve öğretmenlik hakkı olanların öğretmenliğe yatay geçiş hakkının verilmesini istiyoruz.bu hükümete yük değil yükünü hafifletmektir

Avatar
Mehtap 7 yıl önce

Biz MemurÖgretmenler öğrencilerimize kavusacağımız günü bekliyoruz, MEB güldür yüzümüzü

Avatar
gürol 7 yıl önce

meb bizim için ne diyor yeniden kpps ye gir kpps ne dir kamu personeli seçme eee ben girdim ve seçildim zaten kazanılış bir hak benim için diyorum bu sefer meb ne diyor yok o öyle değil öğretmenlik alan bilgisi için yeterli olup olmadığının sınavı için girmen gerekiyo eeee peki dersane öğretmenlerini neye göre aldın ücretlileri neye göre aldın bunun gibi başka aldıklarını neye göre aldın...? demekki alan bilgisi bahane artık kim şahane bilmiyorum......

Avatar
Matematik Yaşamdır 7 yıl önce

KPSS ile kazandıkları öğretmenlik dışı kamu personeli görevlerini sürdürürken "MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 31.08.2012 değişikliği" ile mağdur olduğu bile fark edilmemiş, "TTK ve MEB ölçütlerine göre öğretmen" olup başka unvanlarda memurluk yapanlardan isteyenlerin kadrolarının MEB'e öğretmen olarak kaydırılması; "ilk atamaya ayrılan sayı dışında ayrıca belirlenip" ya kadro değişimiyle ya da eskisi gibi %3'lük kontenjanla, "memur olarak çalıştıkları il-ilçelerde anayasal aile birliği korunarak" yapılmalıdır.

Avatar
MEHMET 7 yıl önce

"Kurumlararası-kurumiçi öğretmenliğe geçişin” sağlanmasına ilişkin mevzuat düzenlemesinin yapılması hususunda, öğretmenlik mezunu olup farklı kamu kurumlarında memurluk yapan kişiler olarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ve yardımlarınızı bekliyoruz.

Ekim2016'da 5000 dershanecinin KPSS'siz devlet öğretmenliğine alınması, Kasım2016'da KPSS'siz gazi yakınlarının ( başımızın üstünde yerleri var ) kurumlararası öğretmenliğe geçirilmesi,

5000 ders ücretlinin KPSSsiz MEB devlet öğretmenliğine alınacak olması ve
Yetiştirme Yurdundakilerin de asıl mesleklerine KPSSsiz geçirilecek olmasının ardından

2012 yönetmelik değişikliğiyle 6 senedir mağduriyetimizin giderilmesini bekleyen bizler ne zaman fark edileceğiz. KPSS ile atanmış olduğumuz halde MEB bizlere öğretmenlik alan sınavı yolunu yukarıda yazılan alımlara rağmen nasıl gösterebilir.

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber