Gülse Birsel'den Yine Harika Bir Yazı Daha: "MEB'e Teşekkürler"

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Malumunuz sınıfta kalma filan pratik olarak kalkmıştı en son.
Bizim dönemimizde on üzerinden en az yedi buçuk ortalamayla alınan teşekkür belgesinin asgari notunu 7’ye indirmiş MEB, bu son haber vesilesiyle öğrendim.
Ve söz konusu habere baktığımızda temelde MEB şunu diyor: “Yavrum daha n’apalım artık, en azından okula gelin yav!”
Zira özürsüz, yani hastalık şu bu olmadan devamsızlığı 5 günü geçen öğrencileri bu teşekkür ve takdir belgelerinden mahrum bırakmaya karar vermişler.
Öğrencilerin de işi zor anacığım. Sabah kalk, giyin, git! Az şey mi?
Yani MEB diyor ki, sınıfta kalmanız neredeyse imkânsız, okullardan mezun olmanız için fiziksel olarak binaya gelmeniz yeterli, bari onu yapın! 
30 gün devamsızlık yapan varmış arkadaş! Yeni kurala göre 30 günü geçen devamsızlıklarda öğrenci başarısız sayılacak ve bu durum velisine bildirilecekmiş! Kıyamam! 
Yıllarca teşekkür belgesi için 7.5 ortalama tutturduk biz. Günah değil miydi 7.4’le belge alamayıp ağlayan arkadaşlarıma?
Bir gün okula gitmesek veliden imzalı kâğıt istenirdi. Bir arkadaşım annesinin imzasını taklit edip belgede sahtecilikten disiplin kuruluna gitmişti. 30 gün devamsızlık yapan zamaneler bunun hesabını versin bize! Annelerinden kâğıt istiyorum tek tek her gün için!
Madem okul bitirmek için herhangi bir performans gerekmiyor, madem bir vasıtaya binip okula gitmeleri yetiyor, en azından bunu yapsınlar!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak