Ezberci Eğitim!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ezberci eğitim mi? Maalesef ülkemizde ezberci eğitim gerçekleştirilmektedir. Ezberci eğitim çocuklarımız için yapılmış ve bulunmuş en kötü yapılandırmalardan biridir. Çocuklarımız araştırmadan, deneylemeden, gözlemleme yapmadan bilgileri direk kafalarına işliyorlar.
Ezberci eğitimin temeli çok geçmiş zamanlardan günümüze kadar ulaşmış bir sistemdir. Ezberci eğitim gören toplumlar her zaman geri kalmış topluluklardır. Ezberci öğretimin sonucu olarak toplumun, değer yargısını, önemini bilen, fakat mesleksiz bireyler yetişir. Bunlar sorgulama, eleştirme ve yorumlama becerisi olmayan, taklitçi bireylerdir.
Düşünemeyen, sorgulayıp, eleştiremeyen bu bireylerin kendilerine özgüvenleri de yoktur; yaratıcı olmaktan çok taklitçi oldukları için, kendilerini yönetmekten bile acizdirler. 

Ezberci eğitim toplumlar için en basit ve kolay yöntemelrin başında gelmekte. Ezberci eğitim sayesinde çocuklarımızın küçücük beyinlerine ne istersek onu ekebilirsiniz. Ezberci eğitim sayesinde çocuklarımızı istedeğimiz gibi yönlendirebilir, onların kafasına yalan yanlış bilgiler sokabilirsiniz. Ezberci eğitim nedeniyle , araştırmayan, sorgulamayan, merak etmeyen, kendini geliştirmek yerine körükörüne ezberlemek. 

Bu tarz bir eğitim sistemi ile bulunduğunuz toplum kesinlikle ilerleme sağlamaz tam tersine her zaman geri kalmış bir toplum olarak kalacaktır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak