Evde Eğitim mi Aile Okulu mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Takipçilerim biliyordur. Aileyi eğitmeden arzu ettiğimiz insan modelini yetiştiremeyeceğimiz gerçeğinden hareketle yıllar önce Evde Eğitim sayfasını oluşturdum. Yıllardır burada çeşitli yazılar, videolar paylaşarak kendi çapımda anne babalara eğitim vermeye ve ülkeme hizmet etmeye çalışıyorum.
Bu sayfamın 150 binden fazla takipçisi var.
Bu önemli hizmetin  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmesi gerektiğini defalarca üst yöneticilerle konuştum. MEB bu önemli hizmeti ihmal etmemeli diye bir köşe yazısı da kaleme aldım. 
Bunca sene içinde sayfama benzer bir çok taklit sayfalar oluşturuldu ama bakanlıktan hiç bir hareket gelmedi. Nihayet 2022 yılında Aile Okulu adı altında bir çalışma başlattılar. Bu çalışma gerçekte benim yaptığım çalışmanın bir benzeri ama adı farklı konulmuş.
Bu çalışmanın geç de olsa başlamasından memnuniyet duydum lakin çalışmayla ilgili bir kez bile çağırılıp görüşümün alınmamasından rahatsız olduğumu da sizlerle paylaşmak isterim.
Daha önce bir çok fikir ve çalışmam bakanlık tarafından hayata geçirildi. Bu çalışmaların bir çoğu sadece taklit düzeyinde kaldığı için başarılı olmadı.  Korkarım ki bu çalışma da saman alevi gibi sönüp gidecek.
Doğan Ceylan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber