Eğer sunulan bilgiler netse bu kadar öğretmen neden birbirine aynı soruları sorup duruyor ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hadi bakalııım 4.haftamızda 4. kez değişen programımız ve yine belirsizlikler, yine kafamızda deli sorular... Öğretmen sayfaları yıkılıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Herkes kendince yorumluyor . Bir programı net bir şekilde sunmak bu kadar mı zor olabilir Eğer sunulan netse bu kadar öğretmen neden birbirine aynı soruları sorup duruyor ?
1- Sınıfların ikiye bölüneceği düşünüldüğünde öğrenci İngilizce dersiyle birlikte haftada 12 saat ders alırken sınıf öğretmeni 11+11=22 ders saati çalışmış olacak. Geriye kalan ders sayısı 28-22= 6 ders saati olacak.
Pekiii verilen programa göre işlenilmeyip eksik kalan dersler :
Türkçe ' den 2
Matematik' ten 2
Fen Bilimleri' nden 2
Hayat Bilgisi' nden 2
Görsel Sanat' lardan 1
Müzik' ten 1
Beden Eğitimi'nden 5
Serbest Etkinlik' ten 2
Toplam 17 saat 
Bizlere gönderilen yazının 3.maddesi ne diyor peki ?
Bu ders çizelgesinde süresi belirtilmeyen, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Oyun dersleri ile
diğer derslerin yüz yüze eğitim dışında kalan saatleri UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA işlenecektir.
Eee bu durumda 22 saat yüz yüze eğitim + 17 saat de işlenilmeyen derslerin uzaktan eğitimi toplam haftada 39 saat ders mi yapacağız ? 
2- Yoksa 22 saat ders işlediğimiz için 28- 22= 6 ders mi canlı ders yapacağız? Bu durumda 4 mihver dersteki eksik ders saatleri ki toplam 8 saat yapıyor nasıl tamamlanacak ? Ya eksiksiz tamamlamamız istenilen diğer dersler. Yıllık plânlarda 40 dk ya göre hazırlanmış kazanımlar , 30 dk da ve eksik derslerle nasıl işlenilecek ?
Bu kadar danışman, uzman bir araya gelip, bir program çıkaramazken bizlerden 4.haftada 4.planı hazırlamamız bekleniyor.
3- Pazartesi okul açılıyor ama ne okul saatleri ne servis lerin durumları ve koşulları hakkında henüz bir bilgi paylaşımı yok.
Daha önce de belirttiğim gibi söz konusu eğitimse, sağlıksa KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR MANTIĞIYLA yol alınamaz. Öğretmene de, öğrenciye de, veliye de yazık, çok yazık. 1 aydır evlerde normal hayat , aile düzeni kalmadı. Kafalar karman çorman.Her an stres, sıkıntı. Yorgunluk, tükenmişlik de cabası. Lütfen artık net olun. Bizler de ne yapacağımızı bilelim. Ne gecemiz kaldı ne gündüzümüz. Bugünlerde " Nasılsın , hiç sesin çıkmıyor ." diyen arkadaşlarıma " Ölmüşüm ağlayanım yok." diyorum. Bilmem anlatabildim mi  Bir Fatiha' yı esirgemezsiniz umarım

Alıntı:Nilsun Yaylacı Özbilen

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak