Ebeveynlerin Yaptığı En Büyük Hatalar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hemen hemen tüm ebeveynler, çocuklarının büyüyüp başarılı birer insan olmasını, zevklerine göre bir iş bulmasını ve zevk için çalışmasını ister. İşte ebeveynlerin ebeveynlik yaparken yaptığı 5 hata. Çocukların kronik olarak işsiz kalmasına yol açarlar.

1. Aşırı Yük
Çocukluk kaygısız olmak için mükemmel bir zamandır. Birçok ebeveyn böyle düşünmüyor. Çocukları okul öncesi çağından itibaren her türlü çembere ve bölüme giderler. Bu en iyi niyetle yapılabilir ve yapılır, ancak sonunda çocukta ilgisizlik gelişir. Gerçekten neyi sevdiğini anlamak için zamanı yok ve sıradan oyunlar için zamanı yok.

Neye yol açar: Böyle bir çocuğun büyüyüp asi olması muhtemeldir. Çoğu zaman, tüm hayatlarını sağlam bir izin gününe dönüştürmeyi ve izin vermenin tadını çıkarmayı hayal ederler. Henüz yeterince oynamadığınızda, ciddi kararlar için ne kadar var.

2. Çocuğun ilerlemesini başarı ile karşılaştırın
Ya da kendi başarılarınızla. “Senin yaşındayım…” veya “Masha / Petya / Vasya'ya bak…” gibi ifadeler çocuğa asla layık veya başarılı olamayacağı hissini aşılar, çünkü çıta sürekli yükselir.

Neye yol açar: motivasyonda bir azalma. Hala daha mükemmel biri varsa, herhangi bir yetişkin daha iyi olma arzusunu kaybeder. Bu, çocukluktan itibaren belirlenirse, yetişkin yaşamında çalışma ve kendini geliştirme arzusu olmayacaktır.

3. Eleştirin ve asla övmeyin
Düzeltilecek bir şey olduğunda eleştiri önemlidir. Ancak sürekli eleştiri, bir çocuk tarafından dırdır olarak algılanabilir. Birinde her zaman hata bulursanız ve aynı zamanda diğerinde başarıyı fark etmezseniz, çok yakında çocuğunuz her yerde denemeyi bırakacaktır. Birçok ebeveyn çocuklarına işlerinden, çevrelerinden ve günlük sorunlarından şikayet eder. Yetişkinlik için çok-so tutum.

Neye yol açar: çalışmaktan ve herhangi bir işten kaçınma. Zaten takdir edilmeyecekseniz neden çalışmak ve hatta çalışmak bile sadece sinir ve yorgunluk getiriyor.

4. Bir çocuk aracılığıyla hayallerinizi gerçekleştirmeye çalışmak
Ebeveynler, bir çocuğun yardımıyla hayallerini gerçekleştirmeye çalışırlar. Mesela onu bir müzik okuluna gönderiyorlar çünkü bizim için çok geç oldu ama bir zamanlar piyanist olmak istedim. Ya da örneğin, okuldan sonra çocuğun bir tıp üniversitesine gitmesi konusunda ısrar ediyorlar, çünkü ailedeki tüm doktorlar. Bu aynı zamanda bir başkasının hayalinin gerçekleşmesidir, çoğu zaman bir çocuk değildir.

Neye yol açar: Zaten yetişkin olan bir çocuk aniden tüm hayatı boyunca sevilmeyen bir işle meşgul olduğunu anlayabilir. Çalışmak zevk getirmeyecek ve büyük olasılıkla bir şeyi değiştirmek için zaman ve enerji de olmayacak.

5. Tam kontrol egzersizi yapın
Her adımı kontrol etmek, aynı anda birkaç sonuca yol açabilir. Çocuğa bağımsızlık vermemek veya örneğin bazı günlük sorunları çözmek için standart olmayan yaklaşımların kullanılmasını yasaklamamak büyük bir hatadır.

Neye yol açar:

Hepsi aynı ilgisizlik için. Her hatanızın fark edileceğini ve hataya hakkınızın olmadığını önceden biliyorsanız, ilhamla çalışma isteği olmayacaktır.
Öz kontrol eksikliği. Zaten kontrol ediliyorsan neden kendini kontrol ediyorsun? Bu, kendi kendine örgütlenme olmadığı, zamanı rasyonel olarak ayırma yeteneği ve yapılan işin öz değerlendirmesi olmadığı anlamına gelir.
Kendinden şüphe etmek. Ebeveyn, çocuğun her adımını kontrol ederek ona güvenin olmadığını ve kontrol olmadan çocuğun kendi başına hiçbir işle başa çıkamayacağını gösterir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak