Ders Çalışma Ortamı Nasıl Olmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çalışmanızı yaptığınız ortam, iyi çalışma yeteneğinizi etkileyebilir. Bu bölüm sizi çalışırken üretken sonuçları en iyi şekilde teşvik edecek bir alanı nasıl yaratabileceğinizi düşünmeye teşvik edecektir. Çalışma alanınızın neden önemli olduğunu açıklamakla başlar. Daha sonra uygun bir alan seçmenize yardımcı olur, nasıl kurulacağını tartışır ve ekstra yetenek veya işlevsellik katabilecek bazı bonus öğeler önerir. Yeniden yapılanmanızda elektronik cihazlar da dikkate alınır. Bu bölümde daha sonra dikkat dağıtıcı unsurların nasıl en aza indirilebileceği inceleniyor ve ardından, kullanabileceğiniz bazı alternatif çalışma yerlerinin nasıl belirleneceği tartışılıyor. Bu bölüm, çalışma alanınızda çalışmanız için günün en uygun saati dikkate alınarak tamamlanmaktadır. Toplamda, bu bölüm sizi çalışma alanınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacak fikir ve planlarla donatabilir ve sonuçta akademik başarıya giden yolculuğunuzda size yardımcı olabilir.

 Masanın üzerinde öğrenci çalışmaya başlamadan önce çalışma esnasında gerekecek her türlü malzemenin el altında bulundurulması gereklidir. Böylece çalışma başladıktan sonra ders başından kalkmayı gerektirecek kopmalar önlenir. 
 Her öğrencinin bir çalışma odası olmayabilir. Bunun için de evin uygun bir köşesi çalışma köşesi olarak belirlenmelidir. 
 Evin ders çalışmaya uygun olması için ders çalışma odasının düzenlenmesi önemlidir fakat yeterli değildir. Tam olarak düzenli ders çalışma ortamını tamamlayan unsur evde yaşayan bireylerin öğrenciye karşı yaklaşımıdır. 

Çalışma alanınız nasıl olmalı?
Dikkat Dağıtıcı Olmayan Bir Alan Yaratın. Öğrencilerin çalışma alanları söz konusu olduğunda genellikle kendilerine özgü tercihleri ​​vardır. ...
Rahatlatın. ...
Yeterli Alanınız Olduğundan Emin Olun. ...
Aydınlatmayı ayarlayın. ...
Temiz tut. ...
Kişiselleştirin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak