Ders Çalışırken Öğrencilerin Dikkati Neden Dağılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ders çalışırken, neden dikkat dağılır? Ders çalışırken dikkat dağınıklığı neden yaşanır? Dikkat dağınıklığı neden yaşanır? Öğrencilerde dikkat dağınıklığı neden olur?
 

Çocukların bir çoğunda ders çalışırken dikkat dağınıklığı sorunu yaşanmaktadır. Ders çalışırken neden dikkat dağınıklığı, konsantrasyon eksikliği yaşanır? Ders çalışırken neden bu tip sorunlar yaşanır?
 

Çalışmada Dikkat Dağılımının Nedeni – Öğrencilerin dikkati neden dağılıyor? Sosyal medyayı çok sık kontrol ediyorum. Ders çalışırken telefon çağrıları veya kısa mesajlar almak. Ders çalışırken olumsuz veya tuhaf düşüncelere kapılmak en önemli sebeplerin başında gelmektedir. 

Ancak Çocukların ders çalışırken belli bir süreden sonra sıkılıp dikkatinin dağıldığını fark etmişsinizdir. Hatta oyun oynarken bile zaman içinde çocukların dikkati dağılır. Özellikle yeni bir şey öğrenirken odaklanma süreleri çok daha kısa olabilir. Böyle zamanlarda çocukları devam etmeye zorlamak pek verimli sonuçlanmayacaktır. 
 Çocuklar, ne kadar enerji dolu görünseler bile dinlenmeye ihtiyaç duyarlar. Okuldan gelir gelmez ödev yapmak pek iyi bir fikir olmayabilir. Biraz dinlendikten sonra ödevlerini yaparken, etrafta dikkatlerini dağıtacak öğeler olmaması gerekiyor. Televizyonun açık olduğu bir odada ödev yapmaya çalışırken dikkati sürekli dağılıyorsa, bu son derece normal. Çocuğunuza tekrar tekrar odaklanmasını söylemek yerine ona daha izole bir çalışma ortamı oluşturmayı deneyebilirsiniz. 

Ders Çalışmada Dikkat Dağılımının En Önemli Nedenlerini Şu Şekilde Sıralayabiliriz?

Sosyal medyayı çok sık kontrol ediyorum.
Ders çalışırken telefon çağrıları veya kısa mesajlar almak.
Ders çalışırken olumsuz veya tuhaf düşüncelere kapılmak.
Çalışılacak konuya veya konuya önceden karar vermemek.
Ders çalışırken güçlü bir yeme veya içme isteği hissedersiniz.
 Bunlar , dikkati, hazırlığı ve öz kontrolü geliştirerek üstesinden gelebileceğiniz iç ve dış  çalışma dikkat dağıtıcı kaynakları içerir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak