Davranım Bozukluğu Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Davranım bozukluğu nedir? Davranım bozukluğu nasıl anlaşılır? Davranım bozukluğu belirtileri nelerdir? Bir insanın davranım bozukluğu yaşadığı nasıl anlaşılır? Hangi belirtiler davranım bozukluğunu işaret eder?

  1. Davranım bozukluğu,  bireyin kendi yaşına uygun olarak uyması beklenen  ahlaki kuralları ve toplum kurallarını çiğnemesi, yasalara ve başkalarının temel hak  ve hürriyetlerine sürekli ve tekrarlayıcı bir biçimde karşı gelmesi ve saldırmasıdır.
  2. Davranım bozukluğu belirtileri;
  3. İnsanlara ve hayvanlara karşı fiziksel saldırganlık, 
  4.  Mala ve eşyalara zarar verme, 
  5. Yalancılık, dolandırıcılık ve hırsızlık ve 
  6. Kuralları ciddi ölçüde ihlal etme başlıkları altında değerlendirilir.

Davranım bozukluğu olan çocuk ve ergenler, başkalarını korkutur ve gözdağı verir. Kabadayı tavırları vardır ve kavga başlatırlar. Diğer insanları yaralayacak 
ateşli, kesici, delici ya da kunt silahlar kullanırlar. Acıma duygusundan yoksundurlar. İnsanlara ve hayvanlara karşı acımasızca davranırlar. Çıkar ve menfaat sağlamak için yalan söylemekten çekinmezler. Başkalarının gözü önünde  ya da başkaları görmeden değerli eşyalarını zorla alırlar. Başkalarının eşyalarına 
bilerek zarar verirler. Okuldan kaçarlar ve okul kurallarını sık sık ihlal ederler. Geceleri evden kaçarlar ya da geceyi ailesinin izni olmadan dışarıda geçirirler.

Alıntı: Fatma Zıba

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak