Çocuklarınızın Sizi Dinlemediğinde Yapmanız Gerekenler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bize ne yapacağımız söylendiğinde muhalif bir şekilde davranmak insan doğasıdır  . Ve çocuklar bir istisna değildir. Buna rağmen, çocuğunuzu etkilemek ve olumsuz davranışlarını yeniden yönlendirmek için doğru kelimeleri ve tonlamaları seçebilirsiniz.

1. Çocuğunuz yemek yemeyi reddederse veya hiç bitirmezse
Sağlıklı bir yiyicisin!
Çocuğunuzu yaptığı her yeme eylemi için cesaretlendirmek daha iyidir  . Onlarla nasıl gurur duyduğunuz gibi şeyler söyleyin ve onlara seçici demeyin. Küçük bir çocuk için doğru motivasyon bu değil.

2. Çocuğunuz odasını temizlemek istemiyorsa
"Kendi başına yapmak ister misin yoksa sana yardım etmemi ister misin?"

Sinirlenmek normaldir, ancak "Hemen yap! Sana defalarca söyledim! " onlara pek yardımcı olmaz veya onları motive etmez. Onlara bir seçenek vermek ve saldırgan olmamak daha iyidir .

3. Gitmeniz gerektiğinde, ancak çocuğunuz eşyalarınızı toplamak için acele etmiyorsa
Şimdi mi yoksa 10 dakika sonra mı gitmek istiyorsun?
Bazen çocuklar çok şımarık davranabilirler ve çoğu zaman geç kaldığınız durumlar olabilir, ancak sadece kıyafetlerini giymek istemezler veya arkadaşlarının evinden çıkmak istemezler. Onlara milyonlarca kez acele etmelerini ve hayal kırıklığından patlamalarını söyleyebilirsiniz. Ama aslında sakinleşip kibarca sorsan daha iyi olur.

4. Çocuğunuz dinlemek istemiyorsa
"Eylemlerin bana bugün dışarı çıkamayacak kadar yorgun olduğunu söylüyor."

Çocukların eylemleri, ne istedikleri ve nasıl hissettikleri hakkında çok şey söyleyebilir. Belki basit bir şekilde sıkıldıklarını veya yorgun olduklarını söyleyemezler, ancak ağlamak, dinlememek veya oyuncak fırlatmak ruh hallerini gösterir. İletişim onların beden diline göre onlar konum duygu nasıl düşündüklerini çocuğunuza.

5. Çocuğunuz bir oyuncak daha istediğinde ancak paranız biterse
"İstediğin oyuncağı doğum günü listenize ekleyelim."
Tatlı bebeğiniz bir dükkanda bir oyuncak daha gördü ve gerçekten istiyor, ancak bütçeniz sınırlı. "Hayır! Yeter!" Bu bir yetişkine bile zarar verebilir.

6. Masada her zaman kirli bulaşıklar varsa
Lütfen onu lavaboya koyar mısın?
 

Yiyorlar ve kaçıyorlar, tüm pisliği temizlemek zorunda kalıyorlar. "Bunu yapmayı bırak", "asla" veya "o tabağı bırakma" gibi kelimelere konsantre olmayın. Olumlu bir şekilde söylemek daha iyidir  .

7. Bir çocuk nihayet istediğini yaptığında
Bir çocuk dinlemediğinde sinirlenebiliriz, ancak sonunda istediğiniz şeyi yaptılarsa, iyi davranışlarını görmezden gelmeyin . Bu, onları gelecekte sizi dinlemeye motive edecektir.

8. Çocuğunuzun durmasını istiyorsanız bir şeyler yapın
"Bu kitabı okumama (veya bir şey yapmama) yardım edebilir misin?"
Siz iş için raporunuzu bitirmeye çalışırken çocuğunuzun yine tehlikeli bir yerde veya tam önünüzde oynadığını görebilirsiniz. Talep etmeyin. Bunun yerine çocuğu yönlendirin .

9. Çocuğunuzun benlik saygısını artırmak istiyorsanız
"Hepsini kendi başına yaptın!"
Yürümeye başlayan çocuğunuzun özgüvenini artırmak için, iyi davranış ve bağımsızlığı teşvik edin. İyi bir şekilde tepki vermek önemlidir  ve bu, çocuğu daha iyi şeyler yapmaya itebilir.

10. Çocuğunuz dinlemese bile sevginizi gösterin
"Seni ne olursa olsun seviyorum ve sen olunca çok seviyorum ..."
Bir çocuğun kötü davranışına "kucaklaşmak ve öpmek yok" yanıtı, durumu düzeltmez, onları kibarlaştırmaz veya sizi dinlemeye teşvik etmez. Otur, böylece onların seviyesindesin ve onları ne kadar sevdiğinizi söyleyin.

Çocuğunuzun sizi dinlemesi için hangi cümleleri kullanacaksınız? İyi bir ebeveynlik için kendi sırlarınız var mı? Lütfen deneyiminizi bizimle paylaşın!

Alıntı: https://brightside.me/inspiration-family-and-kids/10-phrases-that-can-help-any-parent-when-their-child-isnt-listening-795018/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak