Çocuklarınıza Yalnız Yatmasını Nasıl Öğretirsiniz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Birçok anne babanın kafasını kurcalayan şeylerden biri de çocuklarını ne zaman yalnız yatırmaya başlayacakları ve bunu nasıl başaracaklarıdır. Her çocuk farklı bir takvime sahip olabilir. Bu nedenle hangi yaşta yalnız yatmaya başlayacakları çocuklar gibi farklı cevaplara sahip olabilir. Ancak çocuğunuzu yalnız yatırmanızın vakti geldiğini anlamış ama bunu başaramamışsanız, bu konudaki önerilerimiz tam size göre.

Dikkat Dağıtıcı Unsurları Yok Edin

Çocuğunuzun uyku alanında, TV, tablet, telefon gibi dikkat dağıtıcı unsurların olmaması, sağlıklı bir uyku için en önemli şeylerin başında gelir. Çocuğunuzun odasında bu cihazların olması onun uykuya dalmasını ve ayrı yatma isteğini öldürecektir.

Uyku Rutini Oluşturun

Çocuklar rutinleri sever. Bu onlara güvende hissettirmenin bir yoludur. Kendi odasında uyumanın bu rutinin bir parçası haline gelmesi için baştan bir rutin oluşturun. Diş fırçalama, masal okuma gibi etkinlikler rutinin tamamlayıcısı olacaktır.

Daha Az Görünün

Çocuğunuzun kendi başına uyumasını sağlamak istiyorsanız, onun uykuya dalmasını beklemeden odadan çıkın. Eğer yapamıyorsanız ona dokunmadan ve konuşmadan yanına uzanabilirsiniz.

Güvenli Hissettirin

Bazı çocuklar yalnız ve karanlıkta uyumaktan korkar. Çocuğunuz eğer siz yokken odasında kalmaktan korkuyorsa pelüş hayvanlar gibi rahatlatıcı objeler kullanabilirsiniz.

Hızlı Davranmayın

Çocuğunuzun bir günde yalnız uyumaya başlamasını beklemeyin. Bunun zaman alacağının farkında olarak ona 5 dakika sonra döneceğinizi söyleyin. 5 dakika sonra gerçekten dönün. Gittikçe bu süreyi uzatarak onun odasına ve yatağına alışmasını sağlayabilirsiniz.

Tutarlı Olun

Çocuğunuz gece yarısı yatağınıza gelirse onunla birlikte odasına dönün. Yanınızda sizinle uyumasına izin vermeyin. Yatağında yatması gerektiğini basitçe belirterek bu davranışınızda tutarlı olun.

Davranışını Ödüllendirin

Çocuğunuzun odasında uyumaya alışmasını sabah istediği kahvaltıyı hazırlayarak ödüllendirin. Ancak ağlama ve öfke gibi davranışlarını da aşırı ilgi göstererek cesaretlendirmeyin.

Kaynak: https://www.verywellfamily.com/toddlers-and-sleep-associations-290330

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak