Çocuklarınız Hiç Yalan Söylemesin Hiç Bir Kuralı Çiğnemesin İstersiniz

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuğum hiç yalan söylemesin, hiç bir kuralı çiğnemesin, terbiyeli, uyumlu, örnek bir insan olsun, hatta onunla değil şununla arkadaş olsun, sessiz değil girişken olsun, fazla hareketli biraz yavaşlasın, bu ara kaygılı kaygılarından kurtulsun, şu ara kendini savunamıyor kendini savunsun istiyor musunuz? 
En ufak bir hatasında paniğe kapılıyor, nasıl çözeceğinizin yollarını mı arıyorsunuz? 
Ya da...

Sıra arkadaşından memnun değil hocam yerini değiştirseniz. Bugün okulda kavga etmişler arkadaşlarıyla konuşsanız. Bugün hasta ara sıra ateşine bakıp arasanız... Gibi taleplere çok sık başvuruyor musunuz?

Kısacası çocuğunuzun yaşayacağı olumlu olumsuz çoğu konuda müdahale etme isteğiniz yüksek mi? Onun için kaygılanıp duruyor musunuz?

Eğer böyle hissediyorsanız, bağımlı ebeveyn olma ve bağımlı çocuk yetiştirme ihtimaliniz çok yüksek...

Hata yaparak, deneyimleyerek öğrenmesi gereken çocuk kendisine bu fırsat verilmediğinde, karar almakta zorlanıyor. Özgüven yetersizliği yaşıyor. Sürekli bir otoriteye başvurma gereksinimi taşıyor. Kendi sorunlarını halledemiyor. Ayrıca bu çocuklar ileride ebeveyn ölümü yaşadığında ağır zihinsel travmalara maruz kalabiliyor.

Not: Aman dikkat! Bu bağımlılık yetişkinlikte eş bağımlılığına dönüşüyormuş. Onca yıl kendisine bağımlı çocuğuyla mutlu mesut yaşayan ebeveyn, elin oğlu-elin kızına tahtı kaptırmış oluyor... Kaynana-gelin çatışmalarının da ana kaynağını böylelikle bulmuş olduk... 
Yazımı beğendiyseniz instagram sayfama beklerim..

Okşan Karakaya

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak