Çocuklarda DEHB Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Nasıl Anlaşılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuklarda DEHB Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu
Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ( DEHB ) bir ruh sağlığı durumudur. Çocukluk çağı DEHB semptomları şunları içerir: konsantre olma zorluğu , dürtüleri kontrol etmede sorun ve aşırı aktivite.
DEHB'nin belirli bir nedeni olmamakla birlikte, kişinin hastalığa yakalanma veya teşhis edilme riskini artırabilecek birçok sosyal, biyolojik ve çevresel faktör vardır.
DEHB'nin üç alt tipi vardır: ağırlıklı olarak dikkatsiz, ağırlıklı olarak hiperaktif / dürtüsel ve birleşik (dikkatsiz, hiperaktif ve dürtüsel) sunum.
İlaçlar genellikle DEHB'yi tedavi ederken, davranış terapisi , okulda konaklama ve ebeveyn danışmanlığı da çocuğun işlev görme yeteneğini geliştirmede önemlidir.
DEHB'yi tedavi etmek için kullanılan en yaygın ilaçlar uyarıcı ilaçlardır.
DEHB olan çocukların yaklaşık% 85'i, yetişkinlikte bir tür bozukluğa sahip olma riski altındadır.
DEHB olan kişiler, anksiyete , depresyon , duygudurum dalgalanmaları , uyuşturucu veya alkol bağımlılığı sorunları, kişilerarası sorunlar, çocukluk döneminde okul sorunları ve ergenlik ve yetişkinlik döneminde bazı uzun vadeli tıbbi, yasal ve istihdam sorunları yaşama riski daha yüksektir .
Çocuklarda DEHB ile ilgili en son araştırmaların çoğu, çevresel toksinlere maruz kalmanın bu durumu geliştirme riskini nasıl artırabileceğine odaklanmaktadır.
Birçok DEHB belirtisi, genellikle normal çocukluk döneminde görülür.
DEHB veya ADD Belirtileri
Dikkatsizlikle ilgili semptomlar arasında okulda veya işte dikkat vermede güçlük, dinlememe görünümü, verilen görevleri tamamlayamama, sürekli odaklanma gerektiren faaliyetlerden kaçınma, bir şeyleri kaybetme ve kolayca dikkatin dağılması yer alır. Hiperaktivite ile ilgili semptomlar arasında huzursuzluk, kıpırdanma, araya girme, sık konuşma, müdahaleci olma, dikkatini vermede güçlük ve aynı anda birden fazla şey yapmaya çalışma yer alır.

DEHB olan çocuklar ve yetişkinler, uykusuzluk, hayal kırıklığına karşı düşük tolerans, zayıf öz-imaj, unutkanlık, düzensizlik, duygudurum dalgalanmaları ve "hiperfokus" gibi semptomlara da sahip olabilir; bu, bir göreve veya olaya odaklanmayı engelleyen bir eğilimdir görevler.

https://www.medicinenet.com/adhd_in_children/article.htm

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak