Çocuklara Renkleri Basit Yoldan Öğretme

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuklarda renk algısı iki yaşına kadar tam olarak oluşur, ancak ona farklı renk tonlarını çok daha erken öğretmek mümkündür. Bu etkinlikleri ilginç ve bilgilendirici hale getirmek önemlidir. Size sunmak istediğim fikirler bana bir rehabilitasyon merkezinden bir psikolog tarafından söylendi.

Renkli ortam
Çocuğunuzun dikkatini belirli bir renge odaklayın. Örneğin, bir hafta boyunca ve sonraki yedi gün boyunca farklı bir gölgede yalnızca tek renkli giysiler giyebilirsiniz. Kıyafetlerinden birkaçını bebeğin önüne koyarak, aynı renkten bir takım eşyalar yapmasını isteyin. Yavaş yavaş, sormadan bu görevle başa çıkacaktır.
Odanın renk düzenini değiştirin. Hangi çocuğun rengi hatırlaması gerektiğine bağlı olarak, çocuk odası için bir dekor olarak bu gölgedeki şeyleri seçin.


Yemek yerken renkleri öğrenin. Bir kırıntıya yeni bir yiyecek sunarken, hangi renk olduğuna dikkat edin: “burada kırmızı dut, sarı muz, portakal portakalı, vb.”. Yiyeceklerin rengine dikkat eden çocuk, renk tonlarını daha iyi hatırlayacak ve görselleştirecektir.

Yoğurt ile çilek, yaban mersini reçeli veya balı karıştırarak çocuğunuzun kendi paletini oluşturmasına izin verebilirsiniz. Yeni bir renk yaratarak, bebek aynı zamanda üründen yeni bir tat alır. İlginç ve olumlu izlenimler iyi hatırlanır.

Parmak çiziminizde ustalaşın. Modern mağazalarda çok çeşitli özel çocuk parmak boyaları bulunmaktadır.
Bu ev yapımı boya ile küçük sanatçınızın bir parça kağıda veya whatman kağıdına boyamasına izin verin. Çocuğun başka bir resim şaheseri yaratmak için kullandığı renklerin adını söylemeyi unutmayın.

Renkli kitaplar okuyun. Kitap okurken ve dergilere bakarken bebeğinize “Kızın elbisesi, kedi yavrusu, balonu vb. ne renk?” gibi sorular sorun.
Çocuğunuzun favori bir kitabı varsa, onun için yararlı bir ek hazırlayabilirsiniz: İstediğiniz rengi seçerek, çizimlere eklemek için renkli kağıt veya kumaş şeritleri kesin. Renk tonlarını ezberlemeye odaklanan özel kitaplar satın almakta fayda var.

Kaynak

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak