Çocuklara Okumayı Öğretmenin Yolları?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuklara okumayı öğretmenin en iyi yolunu bulmak benim için çok araştırmamı gerektirdi. Sonunda bu yaklaşımı buldum ve o zamandan beri sonuçlardan heyecan duydum. Daha da önemlisi, öğrencilerim ve ebeveynleri, okuma açık bir şekilde, 1:1, doğrudan öğretimle, organize, sistematik ve birikimli bir şekilde ve yeterli tekrarla öğretildiğinde kaydedilen inanılmaz ilerlemeyi görmekten çok memnun oldular. tutulma. Ayrıca, sesbilgisi öğretimi, ders kitabında açıklanan ve yukarıda önerdiğim okuma programı tarafından uygulanan çok-duyulu bir yaklaşım kullanıldığında en iyi sonucu verir.

Yazım bilgisi ve ses bilgisi en iyi şekilde, ses bilgisinde doğrudan talimat kullanılarak birlikte öğretilir. Fonemik farkındalık, tekrarlayan maruz kalma ile oluşur ve heceleme fonemik farkındalıktan akar.

Her dersten önce büyük bir başarı ile 'ısınmanın' bir yolu olarak ses bilgisi bilgi kartlarını kullandım. Öğrencim bilgi kartında gösterilen sesi doğru bir şekilde söylediğinde çok mutlu oluyorum. Sesi sese göre okumayı öğreniyoruz. Alfabe ve bilinen grafiklere sahip bir iskambil destesinden geçiyoruz (/sh/ örneğin, 'çalı' kelimesinde duyduğunuz son sese benziyor ve /sh/ bir grafemdir - ne zaman duyduğumuz sesin grafik bir tasviridir). sh) harf kombinasyonunu görüyoruz. Grafemleri sistematik ve organize bir şekilde öğretiriz, böylece kapsam ve sıra düzenlenir ve tahmin edilebilir - ve sonra ne olacağını bilmek, okumayı öğrenmenin öğrenciye gelişigüzel veya rastgele hissettirmediği anlamına gelir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak