Çocuklara Alfabe Nasıl Öğretilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

En büyüğüm konuşmaya başlamadan önce mektuplara meraklıydı. İki yaşını doldurana kadar bana Anne dememiş bile olsa, bütün mektuplarını biliyordu ve konuşmaya başlar başlamaz sesleri ekledi. Küçük erkek kardeşi onları da aynı hızla aldı.

Ama herkes için bu şekilde çalışmıyor - ve üçüncü küçüğüm üçe bastığında ve hala sadece bir avuç harf bildiğinde, farklı bir taktik denemem gerektiğini düşündüm

Alfabeyi nasıl öğreteceğinizi bilmek ister misiniz?  İhtiyacınız olan her şeyi burada bulacaksınız ... alfabe etkinlikleri, el işleri, kitaplar, ücretsiz basılabilirler ve daha fazlası!

Alfabe  çocuklara nasıl öğretilir
1. Okuyun, okuyun ve okuyun . Tekerlemeler, tekerlemeler, resimli kitaplar ve bölüm kitapları okuyun. Sadece oku.  

2. Çevrenizdeki dünyada dikkat edin . Çıkış işaretlerine, diş macunu tüpüne ve Cheerios kutusuna dikkat çekin.

3. Çocuğunuzun isminin harflerini öğrenmesine yardım ederek harf öğrenmeye başlayın.    Okul öncesi çocuklarıma alfabeyi öğretmek için daha düzenli bir yaklaşıma başlamadan önce, adlarının harflerini tanımayı öğreniyorlar.  

4. Alfabeyi harf harf öğretin . Her erken çocukluk öğretmeni Haftanın Mektubu yaklaşımını kullanmaz; birçok çocuk alfabesini onsuz öğrenir (en büyük iki çocuğum yaptı). Ancak, Haftanın Mektubu'nun evde öğrenim etkinlikleri tasarlarken benim için yararlı bir yapı olduğunu gördüm. Okul öncesi çocuklara öğretmek için daha çok bir tema veya ünite yaklaşımı kullansanız bile, alfabe arşivlerimde çok çeşitli öğrenme etkinlikleri bulacaksınız.   


 Onu tüm alfabeye geri getirmeye devam edin.   Çok anlamlı faaliyetler yapıyorsak, tüm alfabeye geri dönmeye devam edeceğiz.

5.  Esnek olun.   Haftanın birkaç aylık mektubundan sonra, çocuğunuzun aniden her mektubu tanıdığını fark edebilirsiniz. Harika! Bu diziye bağlı hissetmeyin. Devam etmek istediğiniz (varsa) aktiviteleri seçin ve seçin. Haftanın Mektubu'na devam etmeseniz bile, çocuğunuz alfabe kitap listelerimde tavsiye ettiğim birçok harika kitabı dinlemekten yine de yararlanacaktır . Ayrıca, her hafta yapılacak bazı el sanatları ve işlem sanatı etkinliklerini seçmekten de keyif alabilirsiniz. Ve matematik etkinliklerinin kesinlikle belirli bir harfe bağlanması gerekmez!

6.  Eğlenceli olmasını sağlayın.   Alfabe öğrenmenizi eğlenceli tutmanın bir yolu müziği eklemektir. Biz seviyorum dinleme  Heidisongs' alfabe şarkıları (araba için DVD seçeneği çok büyük!). Ayrıca bu yaştaki çocukların en iyi oyun yoluyla öğrendiklerini unutmayın. Süslü flash kartlara veya bir sürü çalışma sayfasına ihtiyaçları yok. Onlar beyinleri teşvik etmek ve bu şekilde onları ulaşmak için çeşitli aktiviteler gerek  onlar iyi öğrenirler.  

Çocuklarınızı herkesten daha iyi tanıyorsunuz. Bu faaliyetler seç senin  olanları o - çocuk ihtiyaçları  için çocuk seveceksiniz. Her harf için büyük bir fikir seti sunacağım - her bir harf için değil, çocuklarınız için en iyi olanı seçerken aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey olması için.

Kaynak: https://www.themeasuredmom.com/teaching-the-alphabet-to-preschoolers-why-and-how/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak