Çocuğunuza Nasıl Söz Dinletirsiniz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Aile hayatı söz konusu olduğunda, herkes ebeveynler ve çocuklar arasındaki ilişkinin nasıl ideal hale gelebileceğini anlamaya çalışır. Olumlu ebeveynlik teknikleri, disiplinli ve iyi ahlaki değerlere sahip çocuklar yetiştirmek için çok işe yarar ve her ebeveynin hayalidir. Ancak bu kolay bir başarı değil. Ve ebeveyn-çocuk ilişkisinin iki yönlü bir ilişki olduğunu, başka bir deyişle, aslında bir ebeveyn ile çocuğu arasındaki bir ortaklık olduğunu bilmek önemlidir .  

Farklı çiçeklerden oluşan bir bahçe, çiçek açtığı zaman güzelleşir. Benzer şekilde, ebeveynler nasıl 'bahçıvan' olunacağını öğrenir ve çocuklarının kişiliğini tanıyıp onu beslerse, o zaman 'bahçeleri' güzel kokar! Pozitif ebeveynliğin anlamı budur!

Ebeveynler etkili ebeveynlik becerileri geliştirdiklerinde, nesil boşluğunu doldurmak için inisiyatif alabilirler. Ebeveynler, sınırları nereye koyacakları, nereye cesaretlendirecekleri ve nereye cesaretlendirecekleri arasındaki dengeyi anlamaya başladıklarında, çocukları şımarık olmayacaktır. Bu şekilde iyi ebeveynler olurlar. İnsanlar nasıl iyi bir ebeveyn olunacağını bilmediklerinde, ikisi arasında mesafe oluşur.

“Her genç yetişkin, tüm dünyaya yardım etme potansiyeline sahiptir. Sadece doğru rehberlik ve desteğe ihtiyacı var ” diyor Param Pujya Dada Bhagwan . 

Doğru bir anlayışla, gençler ebeveynleriyle olan ilişkilerini de güçlendirebilir.  

Param Pujya Dada Bhagwan , günümüz gençliğine dair derinlemesine ve eksiksiz bir anlayış sunmak amacıyla, bir çocuğu ve genci , hayatın her alanında çiçek açacak şekilde saf sevgi ve sakinlikle nasıl yetiştirileceğini ortaya çıkardı . Ergenlik döneminde bile işe yarayan ahlaki değerleri, görgü kurallarını ve disiplini aşılamak için olumlu ebeveynlik çözümleri vermiştir.       

https://www.dadabhagwan.org/path-to-happiness/relationship/parent-child-relationship/?gclid=Cj0KCQiAvP6ABhCjARIsAH37rbThno31-gfXBSnZgBpV6fS3WiYPZ5b59wtq9DHWbdLVsKo49CFM6CEaAtg9EALw_wcB
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak