Çocuğunuz Çok Fazla Ödev Yaptığında

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Çocuğunuz ev ödevinden bunalmışsa, ev ödevi sorununun kaynağını bulmak için alışkanlıklarını inceleyerek ona yardımcı olabilirsiniz. Sorunun kökenini belirledikten sonra çocuğunuzu bir çözüme yönlendirebilirsiniz.

1) Çocuğunuzun Ev Ödevine Ne Kadar Zaman Harcaması gerektiğini öğrenin
Bir çocuğun tam olarak ne kadar ev ödevi olması gerektiğine dair belirlenmiş kurallar olmasa da, ödev miktarının çok fazla mı yoksa doğru mu olduğuna karar vermenize yardımcı olacak bazı kurallar vardır. 

En yaygın yönerge, bir çocuğun bulunduğu her sınıf için her gece yaklaşık on dakika ev ödevi yapması gerektiğini belirten 10 dakika kuralıdır.

Bu kuralla, birinci sınıf öğrencisi ortalama 10 dakika ev ödevi, ikinci sınıf öğrencisi gecelik 20 dakika vb.

10 dakika kuralı, Ulusal PTA ve Ulusal Eğitimciler Derneği tarafından önerilmektedir. 1  Bunun bir kılavuz olduğunu unutmayın — bazı lise sınıfları ve ileri çalışma sınıfları genel kılavuzdan daha fazla ev ödevi içerebilir.

Çoğu zaman, öğretmenler okulun ilk haftalarında ev ödevi politikalarını açıklayan bir mektup gönderirler. Bu politika, her akşam ödevin ne kadar zaman alması gerektiği dahil olmak üzere genellikle daha kişiselleştirilmiş yönergeler içerecektir.


2) Çocuğunuzun Ödev Zamanını Ne Kadar İyi Kullandığını Kontrol Edin
Çocuğunuzun ev ödevine beklenenden daha fazla zaman harcadığını fark ederseniz, sorunu çözmek için bazı sorun giderme işlemleri yapmanız gerekecektir. Çocuğunuz veya ergen çocuğunuz ödevlerini dışarıda oturuyor mu, ancak arkadaşlarına mesaj atmak veya bir TV programı izlemek gibi başka bir şey yapıyor mu? Çalıştıkları süre boyunca işlerine odaklandıklarından emin olmak için kontrol edin.

Çocuğunuz veya ergen çocuğunuz, dikkat dağınıklığının ev ödevlerini nasıl etkileyebileceğinin farkında olmayabilir.

Çocuğunuzun ev ödevine odaklanmadığını fark ederseniz, ev ödevi sırasında odaklanmasına yardımcı olmak için aşağıdaki önerileri kullanın.


3) Çocuğunuzun Evde Ev Ödevi Köşesi Olduğundan Emin Olun
Çocuğunuz veya genç, ödevlerini yapabilecekleri belirli bir yere sahip olmaktan fayda sağlayacaktır. Alan, çalışmak için rahat, yaşa uygun miktarda ebeveyn denetimine ve ihtiyaç duyulan her türlü malzeme veya kaynağa erişime izin veren bir yer olmalıdır.


Ödevi belirli bir yerde tamamlamak, alışkanlıkları pekiştirmeye yardımcı olacaktır. 2  Çocuğunuz işini o noktada yapmaya alışacaktır.

4) Ertelemeyi Önlemek İçin Düzenli Ev Ödevi Rutinine Sahip Olun
Bazen, okul çağındaki çocuklar, daha büyük ev ödevlerini, onları teslim tarihlerinden birkaç gün önce tamamlamaya çalışmak yerine erteleyebilirler. Büyük görevde birkaç akşam 10 ila 20 dakika harcamak yerine, işi bitirmek için saatler harcamak zorunda kalacaklar.


Günlük programlarında düzenli bir ev ödevine sahip olmak onlara çoğu gün ödevlerinde çalışma zamanı verecektir. İkizlerin ve gençlerin, farklı konulardaki farklı bitiş tarihlerini takip ettiklerinden emin olmaları gerekir.

Kesintisiz Çalışmak veya Mola Vermek?  
Daha önce belirtilen 10 dakikalık kuralı hatırlıyor musunuz? Bu kural, sekizinci sınıf öğrencisinin her gece 1 saat 20 dakika ödev yapmasına yol açacaktır. Lise öğrencileri ev ödevlerine daha fazla zaman ayırabilirler.

Çocuğunuzun molaya ihtiyacı varsa ve onu zorlamaya çalışırsa, genellikle odaklanmayı sürdürmekte zorlanır. Masaya oturmuş olabilirler, ancak işleri yavaşlayacak veya tamamen duracaktır.

Bazı çocuklar ve gençler oturabilir ve günlük ödevleri tamamlanana kadar doğrudan çalışabilirler. Diğerleri her 40 dakikada bir kısa bir ara vermeleri gerektiğini fark edebilir.

Bazı çocuklar veya gençler, uzun süre odaklanma yeteneklerini etkileyen bir durum da yaşayabilir. Örnekler arasında DEHB, depresyon ve anksiyete bulunur . 3

Uzun süre odaklanmakta zorlanan çocuklar ve gençler , işlerini yapmayı planlarken yeteneklerini akıllarında tutmaları gerekecektir. Okul öncesi ve sonrası ev ödevlerini veya ihtiyaçlarını karşılayan başka bir yaratıcı düzenlemeyi bölen, dikkat dağınıklığı olmayan bir alandan yararlanabilirler.

5) Öğretmeni Takip Etmeniz Gereken Sebepleri Kontrol Edin
Çocuğunuz ödevi nasıl yapacağını bilmiyor. Çocuğunuz ya da genç işin nasıl yapılacağını bilmiyorsa, onu tamamlamaya çalışmak çok uzun sürebilir. Çocuğunuzla oturun ve işini yapmaya çalışmasını izleyin. Ödevin talimatlarını anlıyorlar mı? İşi tamamlamak için ihtiyaç duydukları becerileri mi eksikler?

Çocuğunuz ödevin nasıl yapılacağını anlamakta ilk kez mücadele ediyorsa, çocuğunuzu sorunları bir sonraki sınıf oturumunda öğretmeniyle tartışmaya teşvik edin. İlkokul veya ortaokul çocuğunuz işle mücadele modeline girmeye başlıyorsa, materyalle mücadele üzerinden sohbete dahil olmak isteyeceksiniz. Çocuğunuz lisedeyse, tamamen kendi başlarına halletmeleri gerekip gerekmediğine karar vermek için çocuğunuz hakkındaki bilginizi kullanın.

Çocuğunuzun ev ödevini yapıp yapamayacağını hızlı bir şekilde bildirmek istersiniz, böylece öğretmen bilgi eksikliklerini erkenden gidermeye yardımcı olabilir.

Ülke çapındaki okullar, sınıftan sınıfa inşa edilen titiz bir müfredatı benimsiyor. Bir sınıf düzeyinde bir beceriyi kaçırmak, sonraki yıllarda yapı taşlarının eksik olmasına neden olabilir.

Neyse ki, öğretmenler öğrenmedeki boşlukları gidermenin yollarını bulabilirler. Öğretmen bir boşluğun ne kadar erken farkına varırsa, öğrenmede daha büyük bir boşluk haline gelmeden önce boşluk o kadar hızlı ele alınabilir.

Çocuğunuz ev ödevlerini tamamlamak için çok fazla zaman alıyor . Belki de çocuğunuz her akşam dikkat dağınıklığı olmayan bir alanda oturuyor ve okul çalışmalarına odaklanıyor, sadece 10 dakikanın gerçekte 40 dakika sürmesi gereken bir görev. Çocuğunuz çok çalışıyor ve ne yapacağını biliyor olabilir, ancak özellikle sınıflarındaki diğer çocuklara kıyasla çok yavaştır.

Bu bir öğrenme güçlüğünden kaynaklanıyor olabilir . Disleksi olan çocuklar okumayı öğrenmek ve çok yavaş okumak için mücadele edebilirler. 4 Matematikte bir engel  olan diskalkulisi olan çocukların sayılar, tahminler ve matematik içeren işleri tamamlaması son derece uzun sürebilir. 5  Neyse ki, teşhis konulduktan sonra bu sorunlarla çocuklara yardımcı olabilecek öğretme ve öğrenme yöntemleri var.

Çocuğunuzun aynı anda birden fazla ödevi var. Bu, sadece lisede, çocuğunuzun her biri kendi görev takvimine sahip birkaç farklı dersi ve öğretmeni olacağını bildiğinizde bekleyebileceğiniz bir durumdur. Öğretmenler, bir aradan hemen önce veya sonra bir bitiş tarihi olan büyük bir projeyi, herkesin bunu yapmasının uygun olacağına inanarak atayabilir. Bazen okul takvimlerinde, bir çeyrekteki orta nokta gibi başka günler de olabilir, bu da iş için ideal görünen günlerdir.


Genellikle programdaki belirli tarihlerin rahatlığı, ortaokulda birden fazla ödev yapılmasına neden olabilir. Beceri düzeyine göre bireyselleşme çabası içinde gün boyunca farklı öğretmenler gören ilkokul çocukları, kendilerini aynı anda çok fazla çalışmaya kaptırdıklarında şaşırabilirler.

İdeal olarak, öğretmenler büyük ödevleri son teslim tarihinden çok önce planlayacaklardır, böylece birden fazla konu aynı gün içinde açılmasını gerektirse bile, çocuklar önceden plan yapabilir ve yavaş çalışabilirler. Bazen bu olmaz.

Okullarda öğretmenler genellikle birbirlerinden bir şekilde izole edilmişlerdir ve her biri kendi sınıflarında çalışmaktadır, bu nedenle öğretmenler aynı anda teslim edilmesi gereken bir iş verdiklerini bile bilmeyebilirler.

Çocuğunuzun bir kerede gerçekten mantıksız bir işi varsa, ilgili öğretmenlerle konuşun. Bazı okullar, tek bir günde yapılabilecek büyük testlerin veya projelerin sayısını sınırlayan politikalar belirlemiştir. Çocuğunuzun okulunun belirli bir politikası olmasa bile, öğretmenler teslim tarihlerini değiştirebilir veya çocuğunuzun işi bunalmadan yapmasına izin verecek bir plan geliştirebilir.

Kaynak: https://www.verywellfamily.com/too-much-homework-4126701

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak