Çocuğumu Derse Nasıl Motive Edebilirim?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çoğu insanın kafasında iyi bir öğrencinin neye benzeyeceğine dair bir fikir vardır. Kibar, düzenli, ilgili, hazır, bilgiye aç, ödevlerini genellikle yapmaktan hoşlandıkları için yapan çocuklardandırlar. Bu fikirler kötü olmayabilir ama tamamen gerçekçi de değiller.

Gerçek şu ki konu öğrenmeye geldiğinde hiç kimse iyi bir öğrenci olarak doğmaz. Elbette bireyin kişiliği eğitim yolculuğunda büyük bir rol oynar, ancak genel olarak iyi bir öğrenci olmak daha çok alışkanlıkların zaman içinde başarılı bir şekilde öğrenilmesiyle ilgilidir . Her iyi öğrencinin o öğrenci olması gerekiyordu; hepsinin bir başlangıç ​​hikayesi vardı. Bu aynı zamanda dünyadaki hemen hemen her çocuğun harika bir öğrenci olabileceği anlamına da gelir. 

Konu çocukların eğitimi olduğunda okul zaten büyük önem taşıyor, ancak onların öğrenmeye ilgi duymasını sağlamak kolay değil. Peki çocukları öğrenmeye motive etmenin harika yolları nelerdir? 

Çocuğunuza ders çalışma alışkanlığı kazandırmadan önce onu iyi tanımak lazımdır. Bazı çocuklar, neden ders çalışmak zorunda olduklarını bilirler. Bazıları ise, bilmezler. Ancak her ikisinin ortak yönü, ders çalışmak için motivasyona gerek duymalarıdır.

Ders çalışma amacını merak eden çocuklar, iç motivasyona ihtiyaç duyar. Ancak buna ihtiyaç duymadan ve sadece dış faktörlerin hareketine önem veren çocuklar, dış motivasyona önem verebilirler.
İç motivasyona önem veren çocuğunuz, ders çalışmakla ilgili nedeni, amacı ve hedefi merak edebilir.

Bunun için ona bir amaç belirlemeniz gerekiyor. Ayrıca, planlı çalışmaya yatkındırlar; sabırlı olabilirler. Dışsal motivasyona ihtiyaç duyan çocuklar ise, yönlendirilmeye ihtiyaç duyabilirler. Kısa süreli çalışabilirler ve enerjileri tükenebilir. Erteleme yönünde eğilim gösterebilirler.

Dolayısıyla, çocukları ders çalışmadıkları için suçlamak yerine beklentilerini karşılamak gerekiyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak