ÇOCUĞUM GEREKTİĞİNDE YALAN SÖYLESİN İSTİYORUM!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Değerli okurlarım, bir yazımda: “Çocuklar yalan söyleyen biri olarak doğmazlar. Ama içinde büyüdükleri ortamda gerçeği ifade etmekten korkup yalan söylemeyi öğrenirler,” diye yazmıştım. Bir anne şöyle bir yorum yapmış: “Ben çocuklarımı gerektiğinde yalan söyleyebilmeleri konusunda teşvik ediyorum hocam. Hatta sonra o yalanı yüzleri hiç kızarmadan inkâr etmeleri gerektiğini de...” Bu yorumu okuyan başka bir okurum, “Neden?” diye sormuş ve anne şöyle yanıtlamış:

“Çevrelerinde ki (okul, mahalle , kurs...) çoğu çocuk hiç umarsız yalan söyleyebiliyor. Kızlarım bu duruma çok şaşırıyorlar. Hatta çok üzülüyorlar. Anlamaya, anlamlandırmaya çalışıyorlar. Ve bu durum onları oldukça yoruyor. Benim 45 senelik ömrümde, doğru ve dürüst bir insan olmam bana bir faydadan ziyade hep üzüntü, hayal kırıklığı ve dışlanmışlık getirdi. Kızlarımın bunu yaşamasını ve buna kafa yorarak hayatlarını ziyan etmelerini istemiyorum. Sebebim budur.”

Bir okurum: “Rabbim bize ne demiş? Emrolunduğun gibi dosdoğru ol! (Hut suresinde)” diye annenin yorumunu yanıtlamış. Bir başka okurum annenin tavrından rahatsız olmuş ve kibarca sorgulamış: “Bu kolaycılık olmaz mı acaba? Meseleleri çözmek hayatta güçlü kalmak maksatlı diyorsunuz herhalde?”
Çocuğuna yalan söylemeyi öğretmek isteyen anne “çok ta kolay değil. Ama daha az yıpratıcı” cevabını vermiş. Başka bir okurum, “Böyle davranan insanlar daha çok kıymet görüyorlar,” diyerek yorum yazan anneyi desteklemiş.

***
Yalan söyleme önemli bir konu. Fikirlerini dürüstlükle paylaşan anne bu ülkede doğup büyümüş ve yaşamış biri. Siz de bu ülkede doğup büyüdünüz. “Doğru ve dürüst bir insan olmam bana bir faydadan ziyade hep üzüntü, hayal kırıklığı ve dışlanmışlık getirdi,” sözüne bu ülkede büyümüş ve yaşayan biri olarak siz de katılıyor musunuz? Ayrıca, çocuğunuza yalan söylemeyi ve gerektiğinde söylediği yalanı inkâr etmesini öğretmeyi, yani çocuğunuzun yalancı biri olmasını gerçekten ister misiniz?

Yorumlarınızı ilgiyle okuyacağımdan emin olabilirsiniz. Yorumlar kısmında açık seçik düşüncelerinizi yazmaktan çekiniyorsanız aşağıda verdiğim e-adrese yazabilirsiniz. Bütün yazılanları okuyup gözden geçirdikten sonra, bu konuda YouTube kanalımda bir canlı yayın yapmayı planlıyorum.

İlginiz, verdiğiniz emek ve zaman için teşekkür ederim. Selamlar.

e-adres: iletisim@dogancuceloglu.net

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak