Çocuğu Sürekli Kavga Eden Aileler Ne Yapmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kavgalar büyüme sürecinin bir parçasıdır. Bebek zorbalığa uğradığında veya onu tanımak istemediğinde ebeveynlerin çocuklarının deneyimleriyle uzlaşması kolay değildir. Ancak bir çocuk anaokulundan veya okuldan morluklar ve sıyrıklarla geldiğinde, ebeveynler dehşete düşer.

Küçük bir insan için neyin daha önemli olduğunu düşünüyorsunuz - hoş olmayan bir durumu kabul etmek veya hakları için savaşmak, bazen dövülmek? Dövüşmek, sosyalleşmenin biraz acımasız bir yoludur.
Ne yapalım?
Ebeveynlerin görevi, çocuğun anaokulunda veya okulda sorunları olup olmadığını bulmaktır. Israrcı olmanız ve dinlemeniz gerekir, AMA sorunu oğlunuz için çözmeye çalışmayın. Her şeyi bilen biri olmayın! Sadece bazı ipuçları verin. Ve en önemlisi, ona olan inancınızı gösterin: "Ne kadar üzgün olduğunu anlıyorum ama inanıyorum: üstesinden gelebilirsin."
Desteğinizi sunduğunuzdan emin olun: "Yardıma ihtiyacınız olursa söyleyin, birlikte bir çözüm bulacağız." Çatışmayı çözme yeteneğine olan güvenini öldürdüğünüz için, bir çocuğa asla kurban gibi davranmayın.
Yatmadan önce çocuğunuzla konuşun: günün en üzücü olayı neydi, bugün sizi ne mutlu etti.
Kavgaları yaşam deneyiminin gerekli bir parçası olarak görmeye çalışın - onları gerçekleştirmeyin. Sadece dinleyin - onun için şimdi konuşması ve tavsiyenizi dinlememesi önemlidir.
Hiçbir durumda suçlunun ebeveynlerini aramayın ve "gösteri" düzenlemeyin. Çoğu zaman, çocukların çoktan barıştığı ve ebeveynler düşmanlığı sürdürür ve iletişim kurmayı yasaklar.
Öneri
Bir çocuk sık sık geri çekilirse veya dövülürse, eğitim kurumunuzda varsa hemen bir öğretmen veya psikolog ile iletişime geçin. Ziyaretlerinizin gizli tutulması tavsiye edilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak