ÇOCUĞU 1.SINIFA BAŞLAYAN VELİLERİMİZE ÖNERİLER

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1- Öncelikle sınıf öğretmeninizle iyi bir diyalog kurup, öğretmeninizin görüşme davetlerine zamanında katılmak , sağlıklı bir iletişimin temelini atacaktır.
2- Öğretmeninizin sınıf içi etkinlikler için sizlerden istediği araç gereçleri, eksiksiz bir şekilde , zamanında temin edip göndermeniz öğrencilerinizin , sınıf içi etkinliklere ve çalışmalara aktif olarak katılımını sağlayacaktır.
3- Öğretmeni bir güç ve otorite olarak göstererek onu korkutmayalım lütfen . “Öğretmenin kızar , öğretmenine söylerim ” gibi ön yargı oluşturacak şekildeki cümleler ile çocukları okul hayatının başında okuldan ve öğretmeninden soğutmayalım.
4- Okula gidiş gelişlerde tek başına gitmesi için aceleci davranıp kendine güven sorunu yaşamasına sebep olmayalım. Öncelikle birlikte gidebilirsiniz ancak bu durumu yavaş yavaş azalan bir şekilde terk edebilirsiniz. Eğer okula yürüyerek gidecek ise bir süre birlikte gittikten sonra birkaç defa arkasından onu takip ederek, görünmeyecek şekilde peşinden giderek daha sonrada tamamen tek başına gitmesini sağlayarak yumuşak geçişlerle bu sorunu çözebilirsiniz.
5- Doğru beslenme davranışı kazanması açısında mutlaka beslenme çantasını sağlıklı besinler ile hazırlayalım ve aksatmayalım lütfen.
6- Çocuğunuzun okula hazır olmadığı konusunda endişeleriniz var ise buna siz karar vermeden önce uzman kişilerden görüş alarak karar verin lütfen .
7- Akademik başarı için acele etmeyin ve çocuğunuz diğer çocuklarla , sınıfınızı diğer sınıflarla sürekli kıyaslamayınız. 1. Sınıf müfredatı hakkında öğretmeninizden bilgi aldıktan sonra daha bilinçli hareket edebilirsiniz. Hemen okuma yazmaya geçelim gibi yanlış yaklaşım ve baskılarla hem çocuğunuzu hem de öğretmeninizi olumsuz etkilersiniz. Müfredatın gereği neyse öğretmeniniz bunu , sınıftaki öğrencilerimizin gelişim durumlarına ve özelliklerine göre uygulayacaktır.
9- Okulda çocuğunuzun her an yanında olmaya çalışmayınız. İlk hafta haricinde bu süreyi fazla uzatmak çocuğunuzun okula uyum sürecini uzatacaktır. Çocuğunuz yepyeni bir sosyal çevreye girdiği için ona arkadaşlık kurması ve diğer çocuklarla tanışıp gruplara girmesi için fırsat veriniz. Size ihtiyacı olduğu zaman öğretmeniniz sizinle iletişime geçecektir zaten.
10- Aşırı korumacı davranmayınız. Her konuda , her ihtiyacı anne- babaları tarafından karşılanan çocuklar, ileriki yaşamlarında karşılaştıkları problemleri çözmede zorlanacaklardır.Okul hayatıyla ilgili sorunlarını, öncelikle kendisinin çözebilmesi, öğretmeni ve arkadaşlarıyla kendisinin iletişime geçebilmesi için izin veriniz.
11- Çocuğunuzun artık okula gideceğini göz önünde bulundurarak yatış kalkış saatlerine dikkat ediniz. Geç saatlere kadar oturmasına izin vermeyiniz. Ertesi gün okulda uykusuz ve yorgun olması derslerini olumsuz etkileyecektir. Sene başında ailecek belirleyeceğiniz okulla ilgili programınıza , istikrarlı bir şekilde uymaya özen gösteriniz.
12- Küçük sorunlara hazırlıklı olun ve duygusal davranarak bunları büyütmeyin. Kavga etme , düşme , üzerine bir şeyler dökme gibi. O sınıfta öğretmenlerinin olduğunu, ona güvenmeniz gerektiğini unutmayınız lütfen. Öğretmeniniz bir anne- baba şefkatiyle çocuklarımız için en güzelini düşünüp, en güzelini uygulamak için elimden gelenin en iyisini yapacaktır.
Sınıf öğretmeni Nilsun Yaylacı Özbilen

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak