Bir Rehber Öğretmenin Mektubu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

YERALTI CANAVARI
Aşağıdaki mektupla birlikte kitap geldi ve kitabı dikkatle okudum. Mektup bir rehber öğretmenden, şöyle yazıyor:
***
Ben bir rehber öğretmenim. 2011 yılında Bitlis’in Adilcevaz ilçesine atandım. Orada öğretmenlik hayatımın en zor ve en özel bir yılını yaşadım. 23 Ekim 2011 depremi Erciş ve çevresinde çok sayıda yıkıma ve ölüme yol açtı. Bu dönem benim gibi yeni atananlar da dahil 68 öğretmen hayatını kaybetti. Biz kurtulmuştuk ancak arkadaşlarımızı yitirmiştik. Bu acıyı yıllarca içimden atamadım, atmadım. Ancak onları unutturmamaya söz verdim. 
Depremden sonra Adilcevaz’ın en çok etkilenen köylerine gidip depremzede çocuklar ile gönüllü çalıştım. Galiba ben de onlarla birlikte iyileştim. Onların yaşama sevinçlerinden, umut dolu olmalarından, hayallerinden çok etkilendim. 
Yıllar geçip anne olduktan sonra Çocuk Edebiyatı ile tekrar tanıştım. Nitelikli eserleri araştırıp çokça okudum. Çocuk Edebiyatı atölyesine katılıp kendim de yazmaya başladım. “Yeraltı Canavarı” kitabım, bu çalışmaların sonucudur. Zor konuları çocuk edebiyatında nitelikli şekilde işlemenin çocukları adeta aşılayıp yaşama hazırlığını ve bağışıklığını (ruhsal-duygusal) güçlendirdiğini düşünüyorum. Tabi ki bunu yaparken gelişim özelliklerini iyi bilip, çocuğu travmatize etmeden, acıtmadan anlatmak önemli. Deprem bizim gerçeğimiz. Bunu unutmamak ve “korku” nun normal bir duygu olduğunu bilmek gerekiyor. Travma çocuğun kaldırabileceği orandaysa çocuk psikolojik olarak sağlamlaşıyor. Depremin de insan hatası olduğunu öğrenen çocuğun aynı hataları yapmayacağını umut ediyorum.
“Yeraltı Canavarı”ndaki “Umut” tüm çocuklara “umut” olsun. Bir çok “can”a dokunsun, “can”ı geliştirsin. 
***
Kitabı okudum; zengin insan manzaraları ve öyküleri çocukların anlayacağı bir dille anlatılmış. Anne babalara ve öğretmenlere buradan duyurmak istedim. Kitabı Yakın Yayınevi’nden veya internet satış sitelerinden temin edebilirsiniz. Umarım kitabı çocuğunuz veya öğrencinizle okuma ve tartışma olanağı bulursunuz. Selamlar.

Alıntı: Doğan Cüceloğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak