BİR BABANIN OKULA BAŞLAYACAK KIZINA NASİHATİ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okullar senden önce birilerine hizmet ediyordu. Senden sonra da hizmet etmeye devam edecek. Okullardaki her malzeme devlet malıdır. Sakın ha bu malzemelere zarar vermeyesin. Sıraları çizme, kapıları ve pencereleri yavaş aç-kapa, ayakkabılarınla duvarlara leke bırakma... İstemeden kazara verdiğin zararlar olabilir. Bu durumu öğretmenlerine bildirki zararı karşılayalım.

Okulda temizlik görevlilerinin olması senin yerlere kağıt/çöp atmanı gerektirmez. Önce sıranı sonra sınıfını temiz tut. Okul bitip evlere dağıldığınızda temizlik görevlileri en az senin sınıfında yorulsunlar.

Kızım öğrencilik yıllarımda saçlarımın şeklinden dolayı bazı arkadaşlarım bana bir hayvan ismini lakap olarak takmışlardı. Bu durum beni çok üzüyordu. Kızım senden ricam birisine lakap takma, birisinin engeliyle dalga geçme, alay etme. Eğer bu kötü davranışları sergilersen bütün derslerin 100 de olsa benim için bir kıymeti olmayacak bilesin.

Öğretmenlerine karşı saygılı olmalısın. Ders esnasında izin almadan konuşmamalı ve dersleri dikkatle dinlemelisin. Öğretmenler bazı öğrencilerin ders esnasındaki yaramazlıklarından ötürü dersi bölüp uyarılar yapmak zorunda kalırlar.Bu durum hem öğretmenlerin enerjisini bitirir hem de dersin bir kısmının boşa gitmesine sebep olur. Bu yaramaz öğrencilerden olmamalısın kızım.

Defterlerin düzenli olsun. İyi not tutmayı bilen bir öğrenci her daim başarılı olmuştur. Senden sonra gelecek öğrencilere hediye edebilmek için kitaplarını temiz tut. Hediye edeceğin kitapların içine de güzel notlar yazmayı unutma.

Güler yüzlü olmayı ve sınıfına girdiğinde arkadaşlarına selam vermeyi unutma.Hasta olan arkadaşını, öğretmenini ziyaret etmeli veya telefon açıp geçmiş olsun demelisin. Aynı sınıfta beraberce yıllar geçirmek bunu gerektirir kızım.

Sınıfında öksüz ya da yetim olan arkadaşların olabilir. Onların yanında bizimle geçirdiğin güzel vakitlerden bahsetmemelisin. Bu onların yüreklerini acıtabilir.

Başarılı bir öğrencinin babası olmak güzel bir şeydir. Ama sana daha güzelini söyleyeyim mi? Terbiyeli ve güzel ahlaklı bir öğrencinin babası olmak:) Tabi bununla beraber başarılı da olursan tadından yenmez.

Bizler için iyi bir evlat, öğretmenlerin için iyi bir öğrenci ve devletin için iyi bir vatandaş olman dileğiyle...

Alıntı: Alim Altunkaynak

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak