Bebek Nasıl Yapılır Sorusuna Verebileceğiniz Cevaplar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul öncesi çocuğunuzla bebeklerin nasıl yapıldığı hakkında konuşmaya nasıl başlayabilirsiniz?
Soruları ortaya çıktıkça yanıtlayın ve açıklamaları basit tutun. Küçük çocuklar, gebe kalma, gebelik ve doğumun karmaşık gerçekleri hakkında pek çok bilgiyi işlemeye hazır değillerdir.

New Hampshire, Manchester'daki Eğitim ve Psikolojik Değerlendirme Merkezi'nde çocuk psikoloğu olan Robert Walrath, "Çocuğunuz sizden sorana kadar bekleyin" diyor. "Çocuklar sormuyorsa, onlar için önemli değil."


Port Washington, New York'ta özel muayenehanede çalışan bir çocuk psikoloğu olan Susan Lipkins, çocuğunuz sorduğunda, sağlıklı, açık bir konuşma yapmak ve bazı temel bilgileri sağlamak istersiniz, diyor. "Çocuğunuz büyüdükçe ve duygusal olarak daha yetenekli hale geldikçe, daha fazla ayrıntıya inebilirsiniz."

Sor, sonra söyle.

Çocuğunuzun gerçekten ne istediğini anladığınızdan emin olun. Çocuğunuzla Seks Hakkında Nasıl Konuşulur kitabının yazarlarından Linda Eyre, annesine nereden geldiğini soran bir çocuk hakkında bir hikaye anlatıyor. Hayatın gerçeklerini bilmek istediğini düşünerek yanına oturdu ve ona her şeyi anlattı. . Sonra çocuk ona, yeni evlerine taşınmadan önce nerede yaşadıklarını merak ettiğini söyledi.

Bir yanlış anlaşılmayı önlemek için, çocuğunuzun sorularına "Ne düşünüyorsunuz?" diye sorarak yanıt verin. Birçok küçük çocuk, bebeklerin nasıl yaratıldığı hakkında ayrıntılı fanteziler kurar. Önce çocuğunuzun ne düşündüğünü öğrenin. O zaman bunu daha yararlı bir tartışma için bir başlangıç ​​noktası olarak kullanabilirsiniz.

Doğru dili kullanın.

Vücut bölümleri için doğru terimler kullanarak karışıklığı önleyebilirsiniz. Örneğin, bir çocuğa bebeğin anne karnında büyüdüğünü söylemek kafa karıştırıcı olabilir, çünkü yiyecekler oraya gider. Bunun yerine çocuğunuza bebeğin kadının içinde "rahim" veya "rahim" olarak adlandırılan özel bir yerde büyüdüğünü söyleyin.

Ve babanın tohumunun annenin içinde büyüdüğünü söylerseniz, çocuk bir elma tohumunun bir kadının vücudunda bir ağaca dönüşmesini hayal edebilir. Bunun yerine, babanın sperminin vücudundan çıkıp annenin rahmine girdiğini açıklayabilirsiniz.

Bir hikaye anlatmak.

Lipkins, açıklamanızı başı, ortası ve sonu olan bir hikayeye dönüştürün, diyor. Her zamanki arsa çizgisini takip edebilirsiniz: Anne ve baba bir bebek yapar, bebek anne rahminde büyür ve bebek hazır olduğunda ortaya çıkar.

Bu, çocukların bir bebek yaratmanın ve büyütmenin zamanla gerçekleşen bir süreç olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Hamileyseniz, bu aynı zamanda çocuğunuza hamileliğinizin geçici olduğuna ve bebek rahminizde yeterince büyüdüğünde dışarı çıkacağına ve çocuğunuzun bir kardeşi olacağına dair güvence verecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak