Aynı cinsiyete sahip çocukların alt değiştirme sırasında görülmesinde bir mahzuru var mıdır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocukların cinsiyeti farklı ise hangi yaşta olursa olsun birbirlerinin genital bölgelerini görmeleri doğru olmaz.

Bazı görüşlere göre, farklı cinsiyete sahip çocukların birbirlerinin cinsel bölgelerini görmeleri, merak duygularını giderecektir. Bu bakış açısı ayrı cinsiyette çocukların genital bölgeleri açıkken bir arada bulunabilmelerinde sakınca görmese de, hatta merak duygusunun giderilmesini teşvik etse de, çocuklardaki merak duygusu bir defa görmekle giderilecek bir duygu değildir.

Çocuk kendi cinsel bölgesinden çok daha farklı cinsel bölgesi olduğunu gördüğü kardeşi ile ilgili yeni davranış kalıpları oluşturabilir. Dokunmak, ellemek, daha yakından tanımak gibi rahatsız edici, incitici eylemlere girişebilir.

Bundandır ki çocukluk döneminde kardeşlerin birbirlerinin genital bölgesini görmemesi merak duygusunun uyanmaması açısından gerekli bir davranıştır.

Alt değiştirme esnasında, aynı cinsiyete sahip çocuğun kardeşini “seyretmesi” değil “görmesi”nde bir mahzur yoktur. Bununla birlikte, alt değiştirmenin bir temizlik ve kakadan arındırma eylemi olduğu, bunda seyredilecek herhangi bir şey olmadığı çocukla paylaşılmalıdır.

Adem Güneş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak