1. Sınıfta Okumaya Geçişte Neler Yapılmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. Sınıf öğrencilerinin, okumaya geçişinde yardımcı olunacak öneriler neler? 1. Sınıflar okumaya geçerken, neler yapmalı?
 

Birinci sınıf öğrencisi okuma becerisi kazanırken, günde yaklaşık 10 dakika kadar okuyabilir. Bu makul ve ulaşılabilir bir zaman dilimidir. 10 Dakika sonra okumaya devam etmek isteyen bir çocuk, elbette teşvik edilmelidir.

Ancak okumak için zor motive olan bir çocuğunuz varsa, 10 dakikadan sonrası ona fazla gelir. Çocuğunuzla birlikte kısa okuma zamanları planlayabilirsiniz.

Çocuklar okumaya geçiş aşamasında yeterli desteği ve ilgiyi görmezlerse bu süreç uzayabilir. Çocuklar bu dönemde daha fazla desteğe ihtiyaç duyarlar.

Ama aceleci olmamaya çok dikkat etmelisiniz. Öğrenciyi bir an önce okumaya geçmesi için fazla zorlarsanız, evdeki gergin ortam öğrencinin öğrenmesini yavaşlatır.

Arkadaşları ile yarışa sokmayın. Yarış demek fazla stres demektir ve hata oranınız artar. Sonuçta bunlar daha 1. sınıf öğrencisi.

Çocuğunuzla dikkat çalışmaları yapmanızı tavsiye ederim. Resimler arasındaki farkları bulma, benzerleri eşleştirme, eksik parçaları tamamlama gibi. Bu tür çalışmalar çok işinize yarayacaktır. 

Alıntı: yuksell_hoca_

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak