Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Bu makalede önümüzdeki yıl yani 2020 – 2021 eğitim öğretim yılında okula yeni başlayacaklar için öneriler, dersler hakkında bilgileri bulacaksınız. İlk önce 2020 – 2021 okul dönemi ne zaman başlayacak, onun hakkında bilgi verelim. Normalde okulların açılacağı tarih 18 Eylül 2017 fakat okula yeni başlayacaklar bir hafta önceden eğitim hayatına başlangıç yapıyorlar. Yani 11 Eylül de 1. Sınıfa yeni başlayacaklar okul sıralarında olacaklar. 22 Ocak 2021 de ilk yarıyıl tatillerini yapacaklar ve 8 Haziran 2018 de ilk yaz tatillerine girecekler. 1. Sınıfa yeni başlayacak olanlar ilk yılı bu program ile sonlandırmış olacaklar.
1.sınıfa yeni başlayacakların bilmesi gereken bazı şeyler var. Mesela hangi dersler görülecek, haftada kaç saat ders olacak, ne tür konular işlenecek gibi. İlk önce hangi derslerin olduğuna dair konudan bahsedelim. İlk önce ana olarak derslere göz atalım. Türkçe, matematik, hayat bilgisi ana dersler arasında. Bunlarla birlikte müzik, görsel sanatlar, serbest etkinlik ve beden eğitimi gibi derslerde oluyor. Eğitim hayatının temeli birinci sınıfta atılmaya başlanıyor. Okuma yazma eğitimi veriliyor. Matematikte sayılar ile tanıştırılıyor. Hayat bilgisinde ilerleyen yıllarda sosyal bilgiler, fen bilimleri daha ilerleyen yıllarda da daha detaya inecek derslerin en temel basit düzeyli hali işleniyor. Hayat bilgisinde biraz tarih, birazda günlük hayatta olan bazı olayların sebepleri basit yollar ile öğrenciye anlatılıyor.
Haftada kaç saat ders görülecek bilinmesi gereken diğer bir konu. 1.sınıfa yeni başlayacaklar haftada toplam 30 ders saati görecekler. Hafta içi her gün altı ders saati olacak. Tüm dersler zorunlu şekilde verilecek. İlerleyen yıllarda ders saatinin artması ile seçmeli dersler de olacak. Şimdi 1.sınıfa yeni başlayacak öğrencilerin velileri için bazı önerileri sıralayalım. İlk önce ders araç gereçlerinde bahsedelim En basit olarak etiket çok önemlidir. Defter, kitap, kalem, kalem kutusu gibi araç gereçlere etiket yapıştırmak çocuklar için önemlidir. Bu sayede hiçbir şeylerini kaybetmemiş de olurlar. Emin olun bir şeyin kaybolması çok sıkıntı oluşturabiliyor.
Kitapları kaplamak için daha çok şeffaf kaplar kullanmaya çalışın. Çünkü daha ilk haftalarda doğal olarak okuma bilmeyen çocuklarınıza öğretmenler kitabın şekli ile ilgili bir şeyler söyleyerek ders anlatacak. Bu yüzden kitap kapağı görünür olmalı. Bir diğer araç gereç ise kalem kutusudur. Kullanışlı ve yumuşak bir şey olmalı. Genelde bez kalem kutusu tercih edilir: Çünkü düştüğünde filan az ses yapmalı ki dikkatler dağılmasın. Önemli olan 1.sınıfa yeni başlayacak öğrenciye destek olarak okulu sevdirmektir. Nice iyi bir eğitim hayatına.