Sınıf İçi Oynanacak Oyunlar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sınıf içinde, öğrencilerin oynayabileceği keyifli ve etkili oyunlar neler? Sınıf içinde hangi oyunlar oynanabilir? Sınıf içerisinde hangi oyunlar oynamak etkili olur? Sınıflarda oynanacak etkili ve keyifli oyunlar neler?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarıyıl tatiline gireceğimiz şu günlerde, okulun son haftasında ders işlenmeyeceğini, bunun yerine öğrencilerin eğlenerek öğrenebileceği etkinlikler düzenlenmesi adına tüm okullara, genelge gönderdi.
Okulun son haftasında yapılacak etkinliklerden biride, sınıf içerisinde oyunlar oynamak örneği karşımıza çıkmakta.
 

SINIF İÇİ OYNANACAK ETKİLİ VE KEYİFLİ BİR OYUN "YER YEMEZ OYUNU" 
 

Sınıflarda oynanacak çok etkili ve keyifli bir oyun. Sınıfta her öğrenciye bir meyve, hayvan, rakam ismi ya da gerçek isimleri verilir.
Verilen bu isimler tahtaya yazılır. Sonra rastgele bir öğrenci, tahtadaki isimlerden birini gözüyle seçerek yüksek sesle (Ahmet yemez, Ayşe yer) der. Sınıfta bulunan Ayşe'de farklı bir isim seçerek (Mehmet) olsun, Ayşe yemez Mehmet yer der.
Böylece oyun pür dikkatli farklı öğrencilere giderek devam eder. Şaşıran, unutan oyuncular yarışmadan elenir ve ismi tahtadan silinir.  Oyun böylece tüm sınıfça sessizce oynanmaya devam edilir. En sona kalan oyunu kazanmış olur. Hatta kızlar, erkeklere ya da farklı gruplar oluşturularak oyun farklılaştırılabilir. 

Kaynak: sariokul

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak