Şanlıurfa’da Mesleki Eğitim ve Kariyer Günleri Başladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Avrupa Birliği finansal desteği ve Alman Kalkınma Bankası iş birliği ile yürütülen SEUP projesi kapsamında Şanlıurfa Fuar Merkezinde “Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri” başladı. Fuara çok sayıda okuldan öğrenciler katıldı.
Şanlıurfa Fuar Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle başlayan Mesleki Eğitim ve Kariyer Günleri, 3 gün boyunca 60 Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nden öğrencileri ve 100'den fazla firma temsilcisini bir araya getirecek.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ve Avrupa Birliği'nin finansal desteğiyle yürütülen "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi" (SEUP) kapsamında gerçekleştirilen bu önemli organizasyona, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Günay, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay, ilçe milli eğitim müdürleri, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Vali Şıldak, “Meslekî Eğitimle Sektörün Buluşması Anlamlı”
Açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bu organizasyonun üç gün boyunca devam etmesinin Şanlıurfa'da güzel gelişmelere ve mesleki eğitim ile sektörün buluşması anlamında iyi sonuçlar doğuracağını ifade etti.
Vali Şıldak ayrıca şunları ekledi: "Kariyer ve meslek buluşması olarak adlandırabileceğimiz bu organizasyonun, hem öğrencilerimize hem de iş arayan vatandaşlarımıza önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Sultanoğlu, “Meslekî Eğitim Bireylerin Belirli Bir Meslek Alanında Tecrübe Kazanmasını Sağlar”
Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ise yaptığı açıklamada, SEUP kapsamında eğitim, üretim ve istihdamın birlikte ele alındığını ve çok yönlü proje katkı imkânlarının okullara sunulduğunu vurgulayarak meslekî eğitimin bireyleri belirli bir meslek alanında tecrübe kazanacağının altını çizdi.
Sultanoğlu, üç gün boyunca sürecek olan kariyer ve mesleki eğitim günleriyle iş arayanlara ve meslek edinmek isteyenlere çeşitli katkılar sunacaklarını belirterek şunları söyledi: "100’ü aşkın firma temsilcisi ve 60 Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi bir araya gelerek iş arayanları ve meslek edinmek isteyenleri fuarda buluşturacağız. Bu sayede katılımcıların sektördeki gelişmeleri takip etmeleri ve iş imkânları bulmaları için önemli bir platform sunmuş olacağız." dedi.
Mustafa Günay, “Bu Etkinlik, Öğrenciyi Meslekî Eğitime Yönlendirmek Bulunmaz Bir fırsat” 
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar Projeler Daire Başkanı Mustafa Günay, “ Şanlıurfa ilinde bakanlığımızca yürüttüğümüz Mesleki ve Teknik Eğitim yoluyla sosyal ve ekonomik uyum projesi kapsamında yapılan Kariyer ve mesleki eğitim günleri iki amaca hizmet etmektedir. Birincisi ortaokul öğrencilerine mesleki eğitimi tanıtmak, daha fazla öğrenciyi mesleki eğitime yönlendirmek ve mesleki eğitimin sunduğu fırsatlar hakkında bilgilendirmektir. İkinci amacımız ise mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarının son sınıf öğrencilerinin iş dünyası ile bir araya gelmelerini sağlamaktır. Bu etkinliğimiz öğrencilerimizin kariyer planlamalarına yardımcı olacak, geleceğin meslekleri ile istihdam fırsatları, kendi işlerini kurma, girişimcilik konularında ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağı ve yetkinliklerin anlatılması yeni mezun olacak öğrenciler ile bir araya gelinmesi için fırsatlar sunacaktır” diyerek aktardı.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak