Öğretmensiz Sınıf Dönemi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İngiltere’nin başkenti Londra’da yer alan ve 13 yaş üstü öğrencilerin bulunduğu David Game College adlı okul, temel derslerin yapay zeka tarafından verileceği ilk öğretmensiz sınıfı açıyor.

İnsan öğretmenin olmayacağı sınıfta İngilizce, matematik ve fen bilimleri gibi temel dersler, yapay zekaya sahip “Sabrewing” adlı bir bilgisayar programı tarafından verilecek. Klasik defter ve kitap kullanmayacak olan öğrenciler de her gün sınıfa gidip, dersleri dizüstü bilgisayar ve kulaklıkla takip edecek.

TARTIŞMA YARATTI

Sınıfsız öğretmeni bazı eğitimciler destekliyor, bazıları ise klasik eğitimdeki etkileşimin yakalanamayacağı gerekçesiyle desteklemiyor. Yıllık fiyatı 27 bin sterlin (1 milyon 154 bin TL) olan kolejin müdürü John Dalton ise “Daily Mail” gazetesine yaptığı açıklamada sistemi şöyle savundu: “Bu bir kuantum sıçraması. Sınıftaki yapay zekalı eğitim, öğretmenleri işsiz bırakmayacak. Onlar da teknolojiye göre evrilecek. Sabrewing Programı öğrencilerin sorularını da hemen yanıtlayarak dersi çok iyi öğretecek.”

Eğitim insanlıktan çıkıyor

Yapay zekanın öğretmenlik yapmasına karşı çıkan İngiltere Gerçek Eğitim Kampanyası Başkanı Chris McGovern şunları söyledi: “Bu devirde eğitimde yapay zekanın bir rolü elbette olacak. Ama yapay zekayı öğretmenlerin yerine koymak tembellikten başka bir şey değil. Teknoloji iyi bir öğretmeni asla yenemez. Çünkü öğretmenlerin duyguları vardır, öğrencilerle bir makinenin kuramayacağı iletişimi kurarlar. Herkesin ekrana baktığı bir sınıfta arkadaşlık yaratamazsınız. Eğitim insanlıktan çıkarılıyor. Makinelerin kontrolü ele geçirmesi öğrencilerin ruh sağlığını karartır.”


Oyunun kuralları değişir

David Game College’ın yapay zekalı yenilikçi projesinin sonuçlarını görmek gerektiğini belirten İngiltere Bağımsız Okullar Birliği İcra Kurulu Başkanı Rudolf Lockhart, “Yapay zekayı uyarlanabilir bir öğrenme yaklaşımında kullanmak, gerçek anlamda oyunun kurallarını değiştirme potansiyeline sahip” dedi. Öğretmensiz yapay zeka sınıfına kızı Massa’yı kaydettiren Feras Aldalate ise “Eşim karşı çıktı ama Massa ve ben destekliyoruz” diye konuştu.

Milliyet

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak