Öğretmen Akademisi Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Mülakat kalkıyor. KPSS'den sonra direkt öğretmen akademisine alınıyorsunuz. 4 dönem yani 2 sene. 30 ilde Akademi açılacak. Burada öğretmene 23 Bin TL maaş verilecek. Öğretmen maaşının yarısı. Sadece sağlık sigortası devlet tarafından yatırılacak. ( sigorta tam yatmayacak)
‼️ Sorunlar

Öğretmen 23 bin TL ile nasıl geçinecek cevabı yok. Sigortanın sadece sağlık sigortası olarak yatırılması  ve maaşın 23 bin tl olması emek sömürüsü ve Güvencesiz istihdam.
Bir diğer konu ise öğretmen diplomasının bir önemi olmayacak. Türkiyede ilk defa diploması geçerli olmayan meslek grubu öğretmenler olacak. 4 senede üniversitede öğretemeyen 2 senede Akademide nasıl öğretecek ? Üniversite ve akademisyenlere de hakaret bu durum.
‼️ Yapılmak istenen nedir?
Hakların daha da geriye gittiği, güvencesiz istihdamın yasallaştığı bir durum. Çünkü akademiyi bitirdikten sonra 3 yıl Sözleşmeli çalışacaksınız. 2 yıl Akademi + 3 yıl sözleşmeli, 5. Yılın sonunda kadroya geçeceksiniz.
Akademideki Akademisyenlerin kimden oluştuğu belli değil. Yine burada geçen maneviyat başlığı yeni müfredata kadro oluşturma niyetlerini ortaya seriyor.
 2 yıl Akademi bitti. Güvenlik soruşturmasını geçen göreve başlayacak. Burada 657 Dmk  48.maddede yer alan genel şartlara aykırı, anayasaya aykırı mağduriyete sebep olacak bir ibare var. Terör ile irtibatlı iltisaklı ifadesi. Ohal dönemi KHK' larına benzer  bir süreç. Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmayanlar bu ifadeden dolayı elenme ihtimali var.
 Akademide teori ve uygulama derslerinden sınav olacak. İkisinin ortalaması 60 ve üzeri olursa başarılı sayılacaksınız.
 Genel değerlendirme
Avrupada ve gelişmiş ülkelerde böyle bir süreç yok. Yüksek öğretimde öğretmen yetiştirme anlamında eksiklik varsa bu sorunu çözmenin yöntemi bu değil.
En büyük çelişki ve samimi olmadıklarının ispatı.
Öğretmen yetersiz gelişim  diyorlar ama ülkemizde 80 bine yakın ücretli öğretmen görev yapıyor. Bir çoğu 2 yıllık mezunu, formasyonu yok ya da alan dışı görev yapıyor. Buraya öğretmen ataması yapmayan bakanlık samimi değildir.
Akademiyi geçemezsin şeklinde yandaş sendikaya üye kazandırma gibi durumlar yaşanacak. Akademide öğretmen 23 bin tl alırken  akademisyen 5 katı kazanacak.
TÖBSEN ÖĞRETMEN AKADEMİSİNE KARŞI.
‼️ Çözüm Önerisi nedir?
Mezralara dahi üniversite açmak yerine üniversitenin Akademik kalitesi arttılmalı. Uygulamalı eğitimlere üniversitede daha önem verilmeli. Hizmet içi eğtimler meslek içinde daha verimli hale getirilmeli.
YÖK bağımsız hale gelmeli. Üniversitede liyakatsiz atamaların önüne geçilmelidir.
Kendini apolitik olarak tanıtan sendika başkanları bu akademiye doğrudur demesi gelmeli demesi apolitik olmadıklarını ortaya koymaktadır.
Serkan BEBEK TÖBSEN BURSA İL TEMSİLCİSİ

Anahtar Kelimeler:
öğretmen akademisi nedir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak