Öğrenci Fotoğrafları Sosyal Medyada Paylaşılabilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğrencilerin fotoğrafları, sosyal medyada paylaşılması yasak mı? Öğrenci fotoğrafını izinsiz sosyal medyada paylaşan öğretmene, ne ceza verilir? Öğrenci fotoğrafını sosyal medyada, veliden izin alarak paylaşmak serbest mi? Öğrencilerin fotoğrafını sosyal medyada paylaşılmasının cezası nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi ve ilköğretim yönetmeliğinde yaptığı değişikle birlikte, öğrenci fotoğraflarının sosyal medya da paylaşılmasına yasak getirdi. Yayınlanan yönetmelik maddesi şu şekilde yer almaktadır?


Öğrencilerin fotoğrafları ve videoları sosyal medyada paylaşılamayacak!


"Öğrencilerin; okul içi ve okul dışında yapılan eğitim etkinlikleri, sosyal ve kültürel faaliyetler ile gezi ve gözlem faaliyetleri esnasında çekilen görüntüleri sosyal medya platformları ve haberleşme gruplarında her ne ad altında olursa olsun paylaşılamaz. Ancak, veliden ve rehberlik öğretmeni gözetiminde öğrenciden yazılı izin alınması kaydıyla yayımlanabilir."
Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile birlikte bu konu mevzuat kapsamına alındı.

Ancak bu durum yeni bir şey değildir. Zaten daha önceki yıllarda, öğrencilerin fotoğrafını sosyal medyada paylaşılmasına yasak getirilmişti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak