Müfredat Değişikliği Hangi Sınıflarda Başlayacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024*2025 Eğitim öğretim yılı için müfredat değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin daha önceki yaptığı açıklamalarda, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için kapsamlı bir müfredat değişikliği yapılacağını duyurmuştu.
Peki müfredat değişikliği ne zaman ve hangi sınıflar için uygulamaya geçecek? Müfredat değişikliği ne zaman yapılacak? Müfredat değişikliği hangi sınıflar için uygulanacak? Müfredat değişikliği tüm sınıflarda yapılacak mı? Detaylar haberimizde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın son hazırlıklarına gelindiğini ve müfredatla ilgili detayların Şubat ayında açıklanacağını duyurmuştu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaların ardından detaylar merak konusu olmuş durumda.
 

Hangi Sınıflarda Uygulanacak? Yeni Müfredatın Detayları Neler Olacak?
yeni müfredatın detayları da netleşti. Buna göre; yeni müfredat 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflardan başlamak üzere hayata geçirilecek.

 

Peki Yeni Müfredatın içeriği nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın içeriğine ilişkin şu şekilde bir açıklamada bulundu: "Büyük oranda seyreltmelerin olduğu, ders yükünün içerikteki bilgi yükleyici ifadelerin büyük oranda azaltıldığı, daha az bilgi, daha çok analitik düşünme, yorumlama ve kendisini ifade edebilme üzerine kurgulanan bir müfredatı önümüzdeki günlerde paylaşmış olacağız." diye açıklama yaptı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak