Müdür Yardımcıları Derse Girer mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Müdür yardımcıları derse giriyor mu? Müdür yardımcılarının derse girme zorunluğu var mı? Müdür yardımcısı derse girmezse ne olur? Müdür yardımcısının derse girmesi zorunlu mu? Dersi olan müdür yardımcısı, o derse girmezse ceza alır mı?
 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, derslere girmeyen müdür yardımcıları sıkça karşımıza çıkmaktadır.
MEB mevzuatına göre, müdür yardımcılarının  6 saat zorunlu olarak derse girme yükümlülükleri bulunmaktadır. Bunun yanında ayrı olarak,  6 saat da isteğe bağlı derslere girebiliyorlar.
Maalesef bu durum nedeniyle bazı suistimaller yaşanmaktadır.
MEB'e bağlı devlet okullarında müdür yardımcılığı görevini yapan müdür yardımcıları, derslere girmeyerek öğrencilerin mağdur olmasına neden olmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığında bazı idarecilerin bazı konuları suistimal ettikleri biliniyor. Sıkı bir denetim olmadığı için okulun en üst yöneticileri olan okul müdürleri rahat davranabiliyor. Derslere girmeyen okul müdür yardımcıları anlık bir iş çıkıyor veya veli geliyor gibi sebeplerin arkasına saklanabiliyor.

Bu duruma ilişkin genel olarak düşünceler şu şekilde açıklanmaktadır?
Aslolan öğretmenlikte evet, fakat idare işi öğretmenlikten ayrı bir şey. Okulun eksikliklerini giderme, ek ders, ihale işleri gibi muhasebat işleri, tadilat tamirat işleri, veli-öğretmen sorunları - ilişkileri, öğrenci takibi gibi öğretmenlik dışı birçok işle uğraşmaktadır. Bu nedenle idarecilik kadro olmalı, mümkünse idareciler derse girmemelidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak