MEB Yönetici Görevlendirmelerde Hangi Tarih Baz Alınacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2023 YILI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA YENİDEN YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME BAŞVURULARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1-   2023 Yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim kurumlarına Yeniden Yönetici Görevlendirme Takvimine göre yeniden görevlendirme müracaatları 20-22 Haziran 2023 tarihleri arasında Mebbis sistemi başvuru modülü üzerinden alınacaktır.
2-   16.06.2023 tarihi itibariyle 4 veya 8 yıllık görev süresini dolduran yöneticiler;
-Müdür olanlar; sadece müdür unvanına başvuruda bulanabilir.
-Müdür başyardımcısı olanlar; müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığından birine başvuruda bulanabilirler. Başvuru döneminde hangi unvana başvuru yapmış ise tercih döneminde sadece o unvan için tercihte bulunabilirler.
-Sekiz yıllık görev süresini tamamlayan müdür başyardımcıları kendi kurumlarına müdür yardımcısı olarak başvuruda bulunabileceklerdir. Ancak ilave dört puan alamayacaklardır.
-Sekiz yıllık görev süresini tamamlayan müdür yardımcıları kendi kurumlarına müdür başyardımcısı olarak başvuruda bulunabileceklerdir. Ancak ilave dört puan alamayacaklardır.
3-   EK-2 yönetici değerlendirme formunun D,E ve F bölümlerinde belirtilen her bir kriter yalnızca bir defa puanlanacaktır.
4-   Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğine ekli Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formunun açıklamalar bölümünde yer alan; “Bu formun D, E, F, G ve H Bölümlerinde belirtilen kriterler kapsamında, değerlendirmenin yapıldığı yıl ve değerlendirmenin yapıldığı yıldan önceki dört yılda yapılan çalışmalar ile ödül ve cezalar değerlendirilecektir.” hükmüne göre yönetici olarak yeniden görevlendirilecekler bakımından değerlendirmeye alınacak belgeler; 1 Ocak 2019 tarihi ile yönetici olarak yeniden görevlendirileceklere ilişkin başvurunun son günü olan 22 Haziran 2023 tarihleri arasında verilmiş olanlarla sınırlı tutulacaktır. Başvuru tarihinden sonra gelen ve sisteme işlenmeyen belgeler kabul edilmeyecektir.
5-   “Yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumları (rehberlik ve araştırma merkezleri, öğretmenevleri, akşam sanat okulları, açıköğretim okulları vb) ile halk eğitim merkezleri ve bilim sanat merkezlerinde görev yapanlara, Okul Geliştirme Deneyimi kapsamında bu eğitim kurumlarında geçen her (on iki) ay çalışmaları karşılığında genel toplama ayrıca 2’şer puan eklenir. 12 (on iki) aydan az süreler değerlendirmeye alınmayacaktır.” Denilmektedir. (4 yıldan fazla olan süreler dikkate alınmayacaktır. Örneğin 5 yıl çalışmış ise en fazla 4 yılı karşılığı olan 8 puan alabilecektir.)
6-   İlçeler tarafından EK-2 yönetici değerlendirme formundaki açıklamalar doğrultusunda hizmet sürelerinin dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi gerekmektedir.
7-   Başvuru belgelerinde, başvuru yapan kişi hangi bölüm ve kriter kapsamında belgeyi sunduğunu, belgenin üzerine yazarak belirtmesi gerekmektedir.(Örneğin, E-KURUM GELİŞTİRME DENEYİMİ/Proje Çalışmaları/Yürütülen Ulusal Projelerde sonuçlandırılanlarda danışman olarak görev yapmak gibi)
8-   Hizmet belgesi, mezuniyet belgesi dâhil  elektronik başvuru formunda puan aldığı belgelerin mutlaka eklenmesi,
9-   Yöneticiliğe yeniden görevlendirileceklerde öğretmen ve yöneticilikteki sürelerin hesaplanmasında ise eğitim öğretim yılının son günü olan 16 Haziran 2023 tarihinin dikkate alınması gerekmektedir.
1-   Adaylar Ek-2 değerlendirme formu girişlerini kayıt sonrası okul/kurum ve ilçe onayından sora üst yazı ekinde DYS ortamında ve her aday için plastik telli dosya halinde elden ilçe kanalı ile  Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Şubesi Yönetici Atama Birimine 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 12:00’ye kadar teslim edilmesi gerekmektedir.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak