Bu Yıl Şanlıurfa’da Bir İlk Gerçekleşti

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2024-2025 eğitim öğretim yılı 3 aylık tatilin ardından başladı. Şanlıurfa’da da yaklaşık 753 bin 782 öğrenci de ilk zilin çalmasıyla birlikte ders başı yaptı.

3 aylık tatil döneminde Şanlıurfa’daki birçok okulda tadilat işlemleri başlatıldı. Son bir yılda 151 yatırımdan 140 okul 2 bin 130 derslik inşaatı başlatıldı ve 81 okulun ve bin 316 derslik okulun inşaatını tamamladı. Kentte 59 okul 814 derslik okul inşaatı ise devam ediyor.

Rasime Polat İlkokulunda düzenlenen 2024-2025 Eğitim öğretim yılı açılış programına katılan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu önemli açıklamalarda bulundu Sultanoğlu, bu yıl 140 milyon bütçeyle 254 okul onarımının yapıldığını açıkladı. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü geçen dönem yaşanan başarıya da değindi.

Bu yıl Şanlıurfa’da bir ilk gerçekleşti
Asım Sultanoğlu “Yükseköğretim sınavlarında bu yıl ilk 20 bine 687 öğrencimizin girmesinin mutluğunu yaşadık. Lise geçiş sınavında ise ilk defa 5 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Bursluluk sınavında iki öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.” Dedi.



“YAZ DÖNEMİ BOYUNCA OKULLARIMIZIN TADİLAT VE ONARIMI YAPILMIŞTIR”

28 bin öğretmen ve 754 bin öğrenci ile ders başı yapmış olduklarını ifade eden Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu” sizlerin himayelerinde tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmıştır. Toplam bin 144 taşıma merkezli okulumuzda 78 bin öğrencimizin eğitime erişimi sağlanacaktır. 13 ilçemizde öğrencilerimizin ders kitapları devletimizin imkânları sayesinde eksiksiz bir şekilde sıralarının üzerlerine konulmuştur. Son bir yılda 151 yatırımdan 140 okul 2 bin 130 derslik inşaatı başlattık. 81 okulun ve bin 316 derslik okulun inşaatını tamamladık. 59 okul 814 derslik okul inşaatı devam ediyor ”ifadelerine yer verdi.


“İLK DEFA 5 ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU”

Eksik olan okulların yılsonuna kadar tamamlanacağını beyan eden Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu” bu yıl 140 milyon bütçeyle 254 okul onarımını yaptık. Himayelerinizde başlattığımız başarıyı izleme ve geliştirme projesi Şanlıurfa’da birçok geleceğe imza attık. Bu çalışma ile okul öncesi okullaşma oranını yüzde 70’ten yüzde 84’e çıkardık. Yükseköğretim sınavlarında bu yıl ilk 20 bine 687 öğrencimizin girmesinin mutluğunu yaşadık. Lise geçiş sınavında ise ilk defa 5 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Bursluluk sınavında iki öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada kabul sayımız önceki yıllara göre artış gösterdi ”dedi.

Kaynak: Musa Orak-urfanatik.com54

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Nazilli Haber

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak