Auzef 2021 Öğrenci Kimlik Kartları Ne Zaman Gelecek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2021 Öğrenci Kimlik Kartı Dağıtımı
Öğrenci kimlik kartını herhangi bir nedenden dolayı alamayan öğrencilerimizin http://auzef.istanbul.edu.tr/cozum/  adresine girerek "kimlik kartı talebi" kategorisinden talepte bulunması gerekmektedir.

Fakültemizin herhangi bir programına kayıtlı öğrencilerin öğrenci belgeleri; AKSİS üzerinden talep edilerek Elektronik İmzalı şekilde verilmeye başlanmıştır. Bu nedenle fakültemize yapılan Islak İmzalı Öğrenci Belge müracaatları kabul edilmeyecektir. “Bulunduğu dönemde kayıt yenilemeyen ve okuması gereken azami (maksimum) süreyi aşan öğrenciler”, öğrenci belgesi alamadıkları için dilekçeyle başvuru yaparak öğrenci işleri bürosundan Öğrenci Durum Belgesi alabilir.


Kimlik Kartı Basım Şartları

  Kimlik kartları AKSİS otomasyon sistemi üzerindeki öğrenci fotoğrafları kullanılarak basılacaktır. Bu sebeple fotoğraflarınızın güncel ve vesikalık formatta olması gerekmektedir. Aksi takdirde kimlik basımı işlemi yapılamamaktadır.
Kimlik Kartının Öğrenciye Teslimi

  Kimlik kartları fakültemizde dağıtılmamaktadır, kesin kayıt işleminden bir ay sonra öğrencilerimizin AKSİS sisteminde bulunan güncel adreslerine kargo ile gönderilir. (Kimlik kartında sorun yaşamamanız için AKSİS üzerinden adres bilgilerinizi güncelleyiniz.) Öğrenci kartı sadece öğrencinin kendisine teslim edilir. Önceki yıllarda kimlik kartlarını almayan öğrenciler fakültemiz öğrenci işlerinden teslim alabilirler.


Bandrol Uygulaması

  Önceki yıllarda fakültemize kayıtlı öğrenciler ve sonraki kayıt yaptıracak öğrenciler için kimlik kartlarının arkasındaki ilgili eğitim öğretim yılı alanına yapıştırılan bandrol uygulaması kaldırılmıştır.


Ulaşım Kart Hakkında

  Ulaşım kartı fakültemiz tarafından verilmemektedir. Paso (AKBİL/şehir içi ulaşım kartı) için fakültemizden aldığınız öğrenci belgesi ile bulunduğunuz şehirdeki ulaşım bürolarına başvurmanız gerekir.
Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İşleminde Yapılması Gerekenler

  Öğrenci kimlik kartı kaybedildiği takdirde herhangi bir ulusal veya yerel gazeteye kayıp ilanı verilmesi, 06200222 numaralı Halk Bankası hesabına Beyazıt Şube Kodunu (9820) kullanarak 20 TL ücret ödenmesi gerekmektedir.
  Yeni kimlik kartı alınmak istendiğine dair kişinin yazacağı ıslak imzalı dilekçe, gazete ilanı, banka dekontu veya ATM çıktısı ile fakültemizin öğrenci işlerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Kimlik Kartı Talep Dilekçe Örneğini indirmek için tıklayınız.


Öğrenci Kimlik Kartı Kırılması Sonucu Yapılması Gereken İşlemler

  Kimlik kartının kırılması halinde yenisinin çıkarılabilmesi için 06200222 numaralı Halk Bankası hesabına Beyazıt Şube Kodunu (9820) kullanarak 20 TL yatırılması, yeni kimlik kartı alınmak istendiğine dair kişinin yazacağı ıslak imzalı dilekçe, kırılmış eski kimlik kartı, banka dekontu veya ATM çıktısı ile fakültemizin öğrenci işlerine başvuru yapılması gerekmektedir.


Öğrenci Kimlik Kartı Bilgilerinin (Ad-Soyad) Değişim İşlemleri

  Ad veya soyadı değişikliği nedeniyle yeni kimlik kartı çıkarıldığında herhangi bir ücret ödenmez.Öğrenci kimlik kartının Ad veya Soyad değişikliği nedeniyle yenisinin verilebilmesi için kişinin yazacağı ıslak imzalı dilekçe, güncel nüfus cüzdanı fotokopisi, eski öğrenci kimlik kartı ile fakültemizin öğrenci işlerine başvuru yapılması gerekmektedir.
 

Öğrenci AKSİS Sistemi Üzerinden Elektronik Belge Talebinde Bulunabilecek Öğrenciler:

Bulunduğu dönemde kayıt yenileme işlemi yapmış ve okuması gereken azami süreyi aşmamış öğrenciler AKSİS sisteminden(https://aksis.istanbul.edu.tr) Elektronik imzalı Öğrenci Belgesi talebinde bulunabilir.
Başvuru için öğrenci, AKSİS üzerinden “Öğrenci Belgesi Elektronik İmzalı” seçerek işlem yapmalıdır.

Öğrenci Belgesi Kullanımı

Elektronik İmzalı Öğrenci Belgesi, aktif dönemin (Güz ya da Bahar yarıyılı) sonuna kadar kullanılabilir.

Elektronik imzalı Öğrenci Belgesi; ilgili dönemin sonuna kadar ve ilgili dönemdeki kayıt silme, fakülteden ayrılma durumuna kadar otomasyon sistemi üzerinde “belge talepleri ve teslim edilecekler” kısmından istenildiği kadar çıkartılabilmektedir.

Öğrenci AKSİS Sistemi Üzerinden Elektronik Belge Talebinde bulunamayacak öğrenciler:

Azami Süreyi Aşan öğrenciler. (Lisans programları 7 yıl, Ön lisans programları 4 yıl)
Bulunduğu dönemde kayıt yenilememiş ve harç yatırmamış öğrenciler.
Yabancı Uyruklu Öğrenciler (Ülkemizde İkamet izni almak isteyen Fakültemiz öğrencilerin, Öğrenci Belgesini Emniyet Müdürlüğü için kullanacaklar ise Elektronik İmzalı Belge talebinde bulunmayarak AKSİS üzerinden normal ıslak imzalı öğrenci belgesi talebinde bulunmaları gerekmektedir. Emniyet Müdürlüğü dışındaki başka Kurum için isteniliyorsa belge Elektronik İmzalı Talebinde bulunulması gerekmektedir.
 Elektronik İmzalı Öğrenci Belgesi alamayacak durumdaki öğrenciler, öğrenci bürosundan şahsen dilekçe vererek öğrenci durumlarını belirten elektronik durum belgesi verilebilmektedir.

NOT:

 E-imzalı belgeyi kabul etmeyen kurum olduğunda AUZEF’in Elektronik İmza sürecine geçtiğinin ilgili kuruma bildirilerek, belge altındaki doğrulama kodunun gösterilmesi ya da fakülte doğrulaması için öğrenci işlerinin telefonla aratılması gerekmektedir.
Artık ıslak imzalı öğrenci belgesi verilmeyecektir. (Sadece yabancı öğrencilerin -YÖS öğrencisi- Emniyet Müdürlüğüne başvuruları için Islak İmzalı Belge verilecektir.)

Haberin Devamı: https://auzef.istanbul.edu.tr/tr/content/ogrenci-islemleri/ogrenci-belgesi

Anahtar Kelimeler:
Auzef 2021 Ne Zaman GelecekAuzef 2021 Öğrenci Kimlik KartlarıAuzef 2021 Öğrenci Kimlik Kartları Ne Zaman GelecekÖğrenci Kimlik Kartı Bilgilerinin (Ad-Soyad) Değişim İşlemleriKimlik Kartı Talep Dilekçe Örneğini Indirmek IçinUlaşım Kart HakkındaAuzef Öğrenci Kimlik Kartları Ne Zaman GelecekAuzef Öğrenci Kimlik KartlarıNe Zaman GelecekAuzef Öğrenci Kimlik Kartları Ne Zaman VerilecekAuzef Öğrenci Kimlik Kartları Ne Zaman GönderilecekÖğrenci Belgesi KullanımıAuzefÖğrenci AKSİS Sistemi Üzerinden Elektronik Belge Talebinde Bulunabilecek Öğrenciler:Elektronik İmzalı Öğrenci BelgesiÖğrenci Durum BelgesiÖğrenci AKSİS Sistemi Üzerinden Elektronik Belge Talebinde Bulunamayacak öğrenciler:Öğrenci Belgesi Alma Resimli AnlatımAuzef Kayıt SİLDİRME DilekçesiAuzef HakkındaAUZEF AKSİS GirişAUZEF ÇözümAUZEF Ders NotlarıAuzef Sınav SonuçlarıAUZEF ölçme DEĞERLENDİRMEÖğrenci Kimlik Kartı DağıtımıKimlik Kartı Talebiİstanbul Üniversitesi Kampüs KartAÖF Kimlik KartıAUZEF DiplomaIstanbul üniversitesi 2. üniversiteİstanbul KartAuzef Öğrenci Kimlik Kartı Nereden AlınırAuzef öğrenci Kimlik Kartı Ne Zaman Gelir?Auzef Vize Sınavları Online Mı?Auzef Sınav Tarihleri Ne Zaman?Auzef Kayıt Yenileme Yapılmazsa Ne Olur?AUZEF AKSİSAUZEF Çözüm MerkeziAuzef Öğrenci Kimliği Nereden AlınırAUZEF İstanbul KartAUZEF Sınav Sonuçları Ne ZamanAUZEF Ders MateryalleriAUZEF öğrenci Girişi2021 Öğrenci Kimlik Kartı Dağıtımı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak