Açık Liseye Geçiş Şartları Değişecek mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Açık liseye geçiş şartları değişti mi? Açık liseye kimler gidebilecek? Açık liseye gitmek için gereken şartlar neler? Açık liseye geçiş için, şartlar nelerden oluşuyor? Lise son sınıfta öğrenciler, örgün eğitimden açık liseye geçiş yapabilecek mi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÖSYM başkanı Ersoy'la yaptığı görüşmenin ardından, örgün eğitimden açık liseye geçişlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Tekin'in yaptığı açıklamalar şu şekilde?

YKS'ye hazırlık sürecinde öğrencilerin okula devamları ve derslere aktif katılımlarının önemine değinen ÖSYM Başkanı Ersoy ise öğrencilerin ders kitaplarının birincil kaynak olduğu bilinciyle konu içeriklerine dikkat etmeleri, kitaplarda yer alan ölçme değerlendirme etkinliklerini yapmaları durumunda başarılı olacaklarını söyledi.
 
Okula devam konusunun öğretmenlerle buluşmalarında da sıklıkla gündeme geldiğini anlatan Millî Eğitim Bakanı Tekin, "Yönetmelik değişikliklerimizle de okula devamı önemsediğimizi, öğrencilerimizin açık lise başta olmak üzere örgün eğitim dışı kurumlara geçişinin uygun olmadığını söylüyoruz." dedi.
 
Bakan Tekin, ÖSYM ile bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edileceğini ve yakın zamanda soru bankasına yeni soru üretme çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak