EBA Öğretmen ve Öğrenci Puanları Ne İşe Yarayacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bilindiği üzere EBA platformu üzerinden paylaşılan öğretmen içerikleri ve öğrenci katılımları EBA sisteminden puanla dönüt olarak veriliyor.

EBA puanı eğitim yılı başından eğitim yılı sonuna kadar ki süreçteki etkinliklerden alınan puanları kapsıyor. Sosyal medyadan gördüğümüz kadarıyla EBA puanları tartışma konusu oldu. Öğretmenler arasında da EBA puanları rekabet oluşturmuşa benziyor. EBA içeriklerinden büyük puanlar almak mümkündür. EBA'da sol taraftaki menülerde yer alan her içeriğe uygun paylaşımlar yaparsanız ve en önemlisi  öğrenci katılımını sağlarsanız büyük puanlar elde edersiniz. 

Bakanlık özellikle uzaktan eğitim sürecinden EBA puanlarını takip ediyor. EBA puanları aynı zamanda öğretmenlerin öğrencileri ile koronavirüs sürecindeki eğitim öğretim faaliyetlerinin ne denli yapıldığı hakkında bizlere fikir veriyor.

3-4 güne kadar tüm öğretmen ve öğrenciler Eba'da bir çok seçenekten puanlar almaktaydı. En çok tartışma konusu olan ise öğretmenlerin mesleki eğitim gruplarında yaptıkları paylaşım, yorum ve beğenilerden aldıkları puanlarla Eba puanlarını yükseltmeye çalışmlarıydı. Bir çok okulda öğretmen ve öğrenciler arasında Eba puanı yarışı yapılmaktaydı. İşin açıkcası kimse bu puanların ne işe yarayacağını ve ne zaman puanlamanın sona ereceğini bilmemesi. 

Son yapılan değişiklikle öğretmenler sadece hazırladıkları soru ve sınavlardan, gönderdikleri çalışmalardan ve rapor incelemelerinden sadece puan alıyor. Diğer yapılan hiçbir şeyden artık puan alınmıyor.

Milii Eğitim Bakanlığından bu puanların ne işe yarayacağı ile ilgili bir yetkilin açıklama yapması ve bu tartışmanın ve yarışın son bulmasını istiyoruz. Eğer bu puanlar bir işe yarayacaksa daha etkin kullananlar ve daha çok çalışma yapan öğretmen ve öğrencilerin buna göre puan alması hedeflenmelidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Lise 1 4 yıl önce

Evet çok merak ediyorum neden böyle bir rekabet başlatıldı diye düşünüyorum ama bir de olarak farklı taraftan bakmak gerekiyor öğrenciler veya öğretmenler bu puanları diğerlerinden daha yüksek olmasını isteyerek daha çok etkileşim haline girme süreci oluşturmak olabilir

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak