EBA harici canlı ders oluşturma?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uzaktan eğitime geçtiğimiz şu günlerde, öğretmenler ve öğrenciler online eğitim görüyor. Gerek EBA üzerinden olsun gerekse EBA harici canlı ders nasıl oluşturulur sorusu sıkça öğretmenler tarafından sorulmakta. 
EBA harici canlı ders uygulaması yapmak isteyen öğretmenlere, detaylı olarak yardımcı olacak bir yazı hazırladık. Aşağıda okuyacağınız yazı ile, EBA harici canlı dersin nasıl yapılacağı ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. Verilen adımlar sayesinde, sizde EBA harici farklı uygulamalardan canlı ders oluşturabileceksiniz

Harici canlı ders oluşturma nasıl yapılır? Eba zoom meeting programı uygulaması bilgisayar laptop tablet üzerinden ve cep telefonu üzerinden harici canlı ders anlatımı yapabilirsiniz. 

Öncelikle Eba giriş yapıyoruz. Canlı dersler ekranın sol 3 kısmında linki tıklayın. Açılan bölümde harici canlı ders ekle tıklayın açılan bölümde canlı ders konusu sınıfı tarihi ve saati seçin varsa açıklama dersin linki alanı buradan yapamıyoruz zoom meeting programı uygulaması üzerinden giriş yaparak link almak gerekecek yani zoom programına giriş yapıyoruz.

Zoom.us.download linkini tıklayın ve zoom indirin.

Zoom programına giriş yapın çıkan bölümde Schedule yazan yeri tıklayın açılan panelde Eba üzerinde yazdığınız ders bilgilerinin aynısını yazın topic yazan yer dersin adı tarihi saati Eba ile aynı yazın time Zone İstanbul yazacak ,meeting id yazan yere dokunmuyoruz.

Security alanında waiting room yazan yeri kaldırın bu öğrencilerin öğretmenden önce derse giriş yapmasını engeller , video alanı degisiklik yok , video alanında ise other calendars yazan yeri tıklıyoruz bunun anlamı ise zoom üzerinde değil Eba üzerinde canlı ders için yetki vermek.

Save diyerek kayıt ediyoruz.

Karşımıza password ve link bölümü geliyor.

Https ile başlayan linki Eba üzerinde link yazan yere kopyalayın ,zoom meeting üzerindeki şifreyi de Eba üzerinde şifre bölümüne kopyalayın. 

Eba üzerinde ders ünite konu seçin şube seçip öğrencileri listele tıklayın öğrencileri kontrol edin ve canlı dersi gönder butonuna tıklayın.

Ekranda başarılı harici canlı dersler başarıyla oluşturuldu yazısı göründü ve tamam butonuna tıklayınız.

Karşımıza harici canlı dersler listeleme alanı geldi bu alanda varsa güncel canlı ders listesini ve yeni oluşturulan canlı dersleri görebiliriz.

Canlı dersin hemen yanında bulunan turuncu yeri canlı ders saatine yakın tıklayın başlat butonu aktif olacaktır.

Canlı ders bu şekilde başlayacak. Sağ üste bildirimler bölümünden öğretmen ve öğrenci dersler hakkında bilgi alabilir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak