EBA Canlı Ders Uygulamasında Milli Eğitim Bakanlığından Öğretmenlere Önemli Uyarılar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Corona virüsü salgını nedeniyle neredeyse tüm dünyada uzaktan eğitime geçilmiş durumda. Ülkemizde de okulların tatil edilmesinin ardından, öğretmenler ve öğrenciler kendilerine ayrılan zaman zarfında canlı ders uygulamasıyla ders işliyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan okulların açılma tarihini Eylül ayı olarak söyledi. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada ise, uzaktan eğitimin 19 Haziran tarihine kadar devam edeceği yönünde olmuştu. 

MEB uzaktan eğitimde canlı ders işleyen öğretmenlere yönelik uyarılarda bulundu. İşte öğretmenlere yönelik uyarıcı ve bilgilendirici uyarı ve hatırlatmalar

İşte EBA Canlı Ders İle İlgili Öğretmenlere Yapılan Bilgilendirici Uyarılar:

Değerli Öğretmenimiz,

Öğrencilerinizle anlık etkileşimde bulunabileceğiniz EBA Canlı Ders’inize başlamadan önce aşağıdaki bilgileri lütfen dikkatlice okuyunuz;

• Canlı Dersinizi ilk defa yapıyorsanız lütfen Canlı Ders sayfasında yer alan “Canlı Ders Uygulaması”nı indirerek kurulumu tamamlayınız.

• Canlı Dersinize başlamadan önce ders sırasında kullanacağınız materyallerinizi hazırlamanız ders zamanını verimli kullanmanızı sağlayacaktır. 

• Canlı Ders yapacağınız cihazın kamera ve ses ayarlarını kontrol ediniz. 

• Öğrencilerin kameraları sizin onay vermeniz ile açılabilecektir fakat Canlı Ders boyunca öğrenci kameraları kapalı olmalı ve gerekmedikçe de açılmamalıdır.

• Canlı Dersiniz bir internet problemi nedeniyle sonlandığında derse katılmış tüm öğrencilerin dersten kopmaması için, güvenebileceğiniz bir öğrenciye yardımcı yönetici rolü verebilir, siz derse tekrar bağlanana kadar dersin bu öğrenci kontrolünde devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak