EBA Canlı Ders MSVCP140.dll Hatası Çözümü

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Zoom Meeting uygulamasının altyapısı kullanılarak hazırlanan sistemde Windows 10 64 bit işletim sistemine sahip bazı kullanıcılar aşağıdaki hata mesajı ile karşılaştıklarını bildirdiler.

Kod yürütülmesi devam edemiyor çünkü MSVCP140.dll bulunamadı. Programı yeniden yüklemek bu sorunu çözecektir.

Yukarıdaki hata ile veya VCRUNTIME140.dll hatası ile karşılaşan kullanıcılar aşağıdaki yolu izleyerek problemi çözebilirler.

1: Komut istemcisini (cmd) yönetici olarak çalıştırıp sfc/scannow komutunu çalıştırın.

2: Yukarıdaki işlem tamamlandıktan sonra bu adresteki yazılımı indirip yönetici olarak çalıştırıp kurun. . Her iki işlem de tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Yukarıdaki adımları uyguladığınızda problem çözülecektir. Buna rağmen aynı hatayı almaya devam ederseniz:

1: Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler diyerek işletim sistemi türünüzü öğreniniz.

2: Eğer işletim sisteminiz 64 bit ise buraya tıklayarak vcruntime140.dll dosyasını indirin. İndirdiğiniz .dll dosyasını C:/Windows/System32 ve C:/Windows/SysWOW64 klasörlerinin her ikisine de kopyalayın. Zaten bu dosya var uyarısına “Hedefteki dosyayı değiştir” diyerek kopyalamayı tamamlayın.

3: Eğer işletim sisteminiz 32 bit ise buraya tıklayarak vcruntime140.dll dosyasını indirin.. (yukarıdaki .dll dosyasından farklı) İndirdiğiniz .dll dosyasını C:/Windows/System32 klasörüne kopyalayın. Zaten bu dosya var uyarısına “Hedefteki dosyayı değiştir” diyerek kopyalamayı tamamlayın.

4: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Öğrenci ve öğretmen arkadaşların sorduğu bir diğer soru da “Operatörlerin EBA’da kullanılmak üzere vermiş olduğu ücretsiz internet hakkını EBA Canlı Ders uygulamasında kullanıp kullanamayacaklardır.” EBA Canlı Ders uygulaması aslında zoom meeting yazılımını tetikleyen ara bir ara uygulama. Dolayısıyla görüşme esnasında internet trafiği EBA üzerinden değil zoom sunucuları üzerinden aktığı için operatörlerin vermiş olduğu ücretsiz internet hakkını bu uygulamada kullanamayacağız.

http://alikara.com.tr/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak