Okul Numarası Nasıl Öğrenilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

E-okul öğrenci numarası nasıl öğrenilir? E-devletten okul numarası öğrenilebilir mi? E-okuldan okul numarası öğrenme adımları neler?
Her öğrencinin, kendine ait olan bir okul numarası vardır. Aynı okulda, aynı okul numarasına sahip başka öğrenci bulunmaz. O okulda ki tüm öğrencilerin, kendilerine ait numarası bulunur.
Özellikle öğrencilik hayatında okul numaraları, bir alanda gerekli olan bir bilgidir.
 İlkokul, ortaokul veya lise okul numarasını unutan öğrenciler, e okuldan numarasını öğrenebilir mi? 
Unutulan okul numaraları, okul müdürlüklerinden kolaylıkla gerçekleştirilmektedir. Okul müdürlüğü sayesinde, okul numaranızı öğrenebilirsiniz.  Kayıt yaptırdığınız okula giderek ya da bilgi iletişim birimini arayarak okul numaranızı kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.
e-Devlet Okul Numarası Öğrenme
İlkokul, ortaokul veya lise seviyesindeki herhangi bir öğrenciye ait okul no sorgulama işlemlerini e-Devlet sistemi aracılığıyla yapabilirsiniz.

İlkokul ya da lise okul numarası öğrenme işlemine başlamak için ilk olarak bu bölümün en altında yer alan bağlantıya tıklayarak Milli Eğitim Bakanlığı ile e-Devlet iş birliğinde hizmet veren öğrenci bilgi sistemi sayfasını açın. 
Sisteme giriş yapabilmek için ilk olarak karşınıza gelen sayfadaki mavi renkli buton içerisindeki “Kimliğimi Şimdi Doğrula” yazısına tıklamanız gerekir.
Bu aşamada ise giriş yapmak için sayfadaki uygun boşluklara sırasıyla T.C. kimlik numarası ile e-devlet parolasını yazmanız gerekir. Daha sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak