E-Okula Giremeyen Öğretmenler Ne Yapacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

E-Okula giriş yapamayan öğretmenler, ne yapacak? E-okula giremeyen öğretmenler, sorunun çözülmesi için hangi adımları kullanmalı? E-okula girişte sorun yaşanırsa ne olur? E-okula girişte, problem yaşanırsa eğer, hangi adımlar izlenmelidir? Detaylar haberimizde
 

E okul veya MEB sistemlerine girişte sorun yaşayan arkadaşlar için, yardımcı olacak açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz..

Bu konu ile ilgili, her not girişi dönemlerinde sorun yaşandığı görülmekte. 31 Ekim 2023 tarihi itibariyle, MEB sistemlerine erişim için bakanlık güvenlik tedbirlerini artırdı.

Artık, MEB sistemlerine girişte, 2FA yani ikincil doğrulama uygulaması getirildi. Bu doğrulama işlemi için gerekli kodu ise MEB, geliştirmiş olduğu ve play store üzerinden telefonunuza indirip, rahatlıkla kullanabileceğiniz MEB Ajanda uygulaması ile sağlamakta.

MEB sistemlerine girişte (E Okul, MEBBİS vb) öncelikle bu uygulamayı telefonunuza indirip, kurmanız ve bu uygulamaya e devlet şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Uygulamayı cihazınıza kurup, ilk kez giriş yapmaya çalıştığınızda sizden uygulamaya giriş kodu istenecek.

Bu kodu ise https://mebajanda.meb.gov.tr/ bu verdiğim link üzerinden e devlet şifreniz ile giriş yaparak almanız gerekmekte. (bir kere, bu uygulamaya giriş yaptığınızda, uygulamaya sonraki girişlerinizde bir daha kod istenmeyecektir) Aldığınız kod ile uygulamaya giriş yaptığınızda, sol üst tarafta, sürekli değişen 6 haneli kod alanı göreceksiniz.

O kodu da e okul sistemine girişte, ilgili alana girmeniz gerekmekte (kod alanına parmağınızı 1-2 saniye basılı tutarsanız, kod kopyalanmakta).

Kodu girerken, "bu cihazda bir daha sorma" kutucuğunu işaretlerseniz, e okul sistemine bir daha ki girişte, sizden kod istenmeyecektir.

Bu yazılanlar, diğer MEB sistemleri (MEBBİS vb) için de aynen geçerlidir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak