e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

SOSYAL ETKİNLİKLERE İLİŞKİN ÖĞRENCİLERİN ETKİNLİK VE TEMSİL DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
Öğrencilerin bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikleri ve toplum hizmeti çalışmalarının etkinlik ve temsil düzeyleri belirlenecek ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülüne işlenecektir.
A. ETKİNLİK DÜZEYİ
1. Katılım

Öğrencinin sosyal etkinlik sürecinde istekli olarak eylem gösterme ve bir sorumluluğu üstlenme durumu katılım olarak değerlendirilir.
2. Ürün Ortaya Koyma
Öğrencinin planlı ve programlı bir eğitim sürecine katılarak sosyal etkinlikler kapsamında bilimsel, sanatsal, kültürel etkinliklere ve toplum hizmeti çalışmalarına hazırladığı ürünle katılması ürün ortaya koyma olarak değerlendirilir.
3. Performans Gösterme
Öğrencinin planlı ve programlı bir eğitim sürecine katılarak sosyal etkinlikler kapsamında bilimsel, sanatsal, sportif, kültürel etkinliklerde ve toplum hizmeti çalışmalarında performans göstermesi, performans gösterme olarak değerlendirilir.
4. Derece Alma
Öğrencinin planlı ve programlı bir eğitim süreci sonucunda hazırlamış olduğu ürün ya da performans ile Resmî/özel kurum ve kuruluşlar tarafından veya ortaklaşa mahallî/yerel düzeyde (ilçe/il düzeyinde) mülkî amirin, ulusal düzeyde Millî Eğitim Bakanlığının izni ile düzenlenen yarışmalara katılarak başarı elde etmesi derece alma olarak değerlendirilir. Okul içinde yapılan yarışmalarda başarı elde etme, ürün ortaya koyma veya performans gösterme olarak değerlendirilecektir. Bilimsel, Sanatsal, Kültürel etkinlikler için derecelerin başarı sıralaması 1’incilik, 2’ncilik, 3’üncülük ve mansiyon olarak belirlenir.

Öğrencinin katıldığı sportif etkinlikler için dereceler, 1’incilik, 2’ncilik, 3’üncülük, 4’üncülük ve Fair Play olarak belirlenir. Grup 1, 2, 3, 4, “bölgesel”, yarı final 1, 2, 3, 4, Türkiye 1, 2, 3, 4 dereceleri “Ulusal”, A,B ve C millîlik “uluslararası” düzeyde derecelerdir.
B. TEMSİL DÜZEYİ
1. Okul İçi

Öğrencinin Merkezî veya Okul Etkinlikleri kapsamında bilimsel, sportif, kültürel, sanatsal etkinlikleri ve toplum hizmeti çalışmalarını öğrenim gördüğü okulunda
gerçekleştirmesi ve/veya sonuca ulaştırması olarak değerlendirilir.
2. İlçe Geneli
Öğrencinin bilimsel, sportif, kültürel, sanatsal etkinlikleri ve toplum hizmeti çalışmalarını öğrenim gördüğü okul adına ilçe düzeyinde gerçekleştirmesi olarak değerlendirilir.
3. İl Geneli
Öğrencinin bilimsel, sportif, kültürel, sanatsal etkinlikleri ve toplum hizmeti çalışmalarını öğrenim gördüğü okul adına il düzeyinde gerçekleştirmesi olarak değerlendirilir.
4. Bölgesel
Öğrencinin bilimsel, sportif, kültürel, sanatsal etkinlikleri ve toplum hizmeti çalışmalarını öğrenim gördüğü il adına belirli bir il topluluğu düzeyinde gerçekleştirmesi olarak değerlendirilir.
5. Ulusal
Öğrencinin bilimsel, sportif, kültürel, sanatsal etkinlikleri ve toplum hizmeti çalışmalarını öğrenim gördüğü il adına ulusal düzeyde gerçekleştirmesi olarak değerlendirilir.

e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu

6. Uluslararası
Öğrencinin bilimsel, sportif, kültürel, sanatsal etkinlikleri ve toplum hizmeti çalışmalarını ülke adına uluslararası düzeyde gerçekleştirmesi olarak değerlendirilir.

V. SOSYAL ETKİNLİK ALANLARI

Sosyal etkinlikler, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülünde bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmaları olmak üzere beş etkinlik alanında sınıflandırılmıştır. Ayrıca her bir sosyal etkinlik alanının alt kategorileri de Sosyal Etkinlik Modülü’nde yer almıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber